Fem snabba efter IFK Göteborg - Malmö FF: 0-2

Fem snabba efter IFK Göteborg - Malmö FF: 0-2

Kanske säsongens bäst genomförda match? Tre gyllene poäng och ny serieledning blev det efter två mål av Sören Rieks.

Klassikermöte
Höstmatch med allt vad det innebär, regn, mörker och kyla… Essensen av Allsvenskan komprimerat till 90 minuter mellan de mesta mästarna och näst mesta mästarna. Och ja, det kändes som en riktig stormatch även om lagens respektive tabellplaceringar inte direkt nuddar vid varandra. En engagerad Ullevipublik som vädrade högljudda åsikter vid varje halkning, inkast eller annan valfri icke-situation. Bra tryck, och en uppenbar gnista hos det äldre hemvändande göteborgsgardet som antagligen hade just dessa matcher på näthinnan när de bestämde sig för att packa väskan och resa hem. Det var en laddning och intensitet värdig en match mellan seriens största lag.

Sören Rieks
Inte ett mål sedan i somras. Förlängde sitt kontrakt häromveckan. Ikväll utbuad vid varje bollkontakt. Såklart svarade han med det han gjort så många gånger, i både MFF och IFK. Mål i 27:e minuten, ett avslut från vänster med en elegant skruv förbi målvakten och in vid den bortre stolpen. Förlösande och rättvist efter en väl genomförd första halvtimme, även om hemmalaget hittills visat att de tänkte sälja sig dyrt.

Full kontroll
Men ledningsmålet fungerade som en gaspedal för gästerna och snarare ett oöverkomligt farthinder för hemmalaget. Det var inget snack resten av matchen. Inte ens direkt efter paus lyckades Blåvitt sätta press på sina motståndare utan Malmö malde ner sina rivaler i 60 minuter plus tillägg. Bräckliga 1-0-ledningar har vi sett många i år, men super-Sören höll sig framme på en Nalic-retur och punkterade definitivt med matchens och sitt andra mål för kvällen.

Friska ben
Ingen av de medverkande i kvällens föreställning förtjänar något annat än plusbetyg. Det som var en sargad trupp för någon månad sedan har repat sig. Moisander spelade hela matchen, AC och Lewicki orkade visa klass i ungefär en timme. Och Nielsen såg till att ingen behövde sakna Anel idag.

Saknade ben
Men… Lite smolk ändå inför den närmsta framtiden. Rieks hyschfirade till sig säsongens tredje varning, Pena slog bort en boll och belönades med ett onödigt kort och missar nästa match mot Häcken. Även Rakip får sätta sig i de avstängdas säte på bussresan hem. Onödigt. Eller, finns det taktik här? Har JDT redan laguttagningarna till resten av omgångarna klara och vill styra förutsättningarna själv?  

 

John Börén2021-11-07 19:51:15
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?