Fem Snabba efter Malmö FF - F91 Diddeleng 3-0
Ola Toivonen kom in med klokskap och målkänsla.

Fem Snabba efter Malmö FF - F91 Diddeleng 3-0

Succé för "nya" Malmö FF och för vår sportchefscoach Andreas Georgson i en match som sannolikt tar oss till playoff i EL-kvalet.

Straffen som försvann
I den trettonde minuten missbedömde Diddelengs målvakt Lucas Fox en utrusning och Jo Inge Berget kom före honom i en duell i straffområdet. Fox kastade sig efter bollen, men fick bara tag i JIB:s ben och straffen var ett faktum… trodde vi. Domaren vinkade avvärjande och en helt chockad Stadionpublik trodde inte sina ögon. Kvalomgångarna i Europa förnekar sig inte, här dväljs alltid några riktiga blåbär till domare. Enea Jorgji från Albanien är ett lysande exempel på det.

Spel mot ett mål men…
Malmö FF började matchen inspirerat med en hög press som bet till bra, man visade upp ett rörligt snabbt spel och man hade ganska snabbt Luxemburgarna i brygga rent spel- och chansmässigt. Effektiviteten saknades dock och vi såg fortfarande ett MFF som letar efter de där självklara enkla målen. Våra avslut blockades, täcktes och hamnade över och utanför Diddelengs målram. Missarna är alldeles för många och har så varit hela säsongen. Här har Georgson att jobba på och det kändes väldigt oroligt att vi inte lyckats spräcka nollan i paus.

Straffen som brändes
MFF som, som sagt har haft oerhört svårt att göra mål fick till slut lite hjälp av vår albanske vän med pipan. I 48:e minuten revs Felix Beijmo ner av Lucas Fox som återigen missbedömde en utrusning och den här gången blev det äntligen straff! Men säg den glädje som varar. JIB som sett väldigt fin ut hela matchen, stegade fram och slog en rätt svag straff i målvaktens höjd och Fox kunde rädda. Känslan som spred sig på Stadion var att idag blir det inga mål.

Äntligen!
Men så! I den 54:e minuten rullade MFF återigen upp det Luxemburgska försvaret och Joseph Ceesay slog en hård passning in framför mål och Isaac Kiese Thelin var på rätt plats och spräckte äntligen nollan! Otroligt jäkla skönt och det kändes som om en förbannelse bröts. Inte minst var det skönt att det var Isaac som gjorde målet, då han hade ett par ruggiga missar i första halvlek som kunde ha satt sig i huvudet om han inte fått nätkänning idag.

Skarpt coachat
Jag har haft mina dubier kring Andreas Georgson som huvudansvarig och som matchcoach då hans erfarenhet är ringa, men idag visade han mig och andra tvivlare att vi tills vidare kan sitta ner i båten och hålla flabben. Det var fin fingertoppskänsla att få in snabbe Birmancevic och pudelkloke Ola Toivonen när Diddelengs spelare gick på knäna av trötthet. Georgsons tajming med bytena dödade matchen och förhoppningsvis hela dubbelmötet, för inte tusan kommer vi att tappa det här. Oerhört kul att vår interimscoach fick en perfekt start!


 

Pontus Kroon2022-08-04 21:06:31
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?