Fem Snabba efter Malmö FF - Falkenberg
David Edvardsson, ett utropstecken!

Fem Snabba efter Malmö FF - Falkenberg

Årets första seger inhöstades på ett gråkallt Malmö IP när Falkenberg besegrades med 4-2.

Seger
Säga vad man vill om resultatet i träningsmatcher, men det är alltid trevligare att vinna än att spela oavgjort eller förlora.
Inte minst då nästa match är årets första tävlingsmatch känns det bra att pågarna samlade ihop sig och tog årets första seger. Det kändes också viktigt att vi gjorde fyra mål, då det har sett lite trubbigt ut framåt understundom. Nu fortsätter vi att ta trepoängare framöver!

Två ess och nio jokrar
Det var en hyfsat oprövad startelva Jon Dahl Thomasson ställde på banan idag. Faktum är ju att endast två av startspelarna skulle kunna känna sig säkra på att starta i en tävlingsmatch och då pratar jag såklart om Anel Ahmedhodzic och Anders Christiansen.
I övrigt är väl Beijmo, Nalic och Antonsson nära men resten av pågarna var i alla fall innan dagens match en bra bit ifrån att få speltid när det vankas heta allsvenska drabbningar. Men det är inte utan att några av de unga oprövade jokrarna tog sig närmare idag.

David Edvardsson
Man är väldigt van vid att se en kortvuxen bolltrygg innermittfältare styra och ställa på MFF:s innermittfält, men idag var det inte bara kaptenen AC som gjorde anspråk på den rollen utan även hans parhäst David Edvardsson. Faktum är att bollbehandlingen och de hårda snabba djupledspassningarna från den blott 18-årige playmakern gjorde att det tog mig en tjugo minuter att skilja honom från hans namnkunnige danske stjärnkollega. 
Edvardsson ser riktigt, riktigt intressant ut och han spelar modigt, moget och har ett tillslag i passningsfoten som man sällan ser hos så unga spelare. Jag tror och hoppas att vi får se mer av honom även i tävlingsmatcher inom kort.

Tungt för Nalic och Gall
Adi Nalic som gjorde en högst ojämn fjolårssäsong fick nittio minuter idag och han kan inte vara nöjd.
Förutom ett bra inspel som ledde fram till 3-0 hade han en mycket tung eftermiddag på IP. Förstatouchen satt inte alls och han föll åter in i att ta en massa felbeslut och han gjorde det mesta alldeles för komplicerat. Jon Dahl Tomasson kommer att kräva väldigt mycket mer av Nalic som måste spela enklare och mer fokuserat. 
Romain Gall fick förmodligen sista chansen att visa upp sig i MFF och efter en blek halvlek byttes han ut mot en sprudlande pigg Sebastian Nanasi. Det var inte den reklam Gall behövde.

Ungdomen
Förutom David Edvardsson fanns det mer ungdomar att glädjas åt. Mubarak Nuh, Pavle Vagic, Sebastian Nanasi och Mattias Nilsson gjorde också fina insatser. Att MFF har en vass akademi vet vi, men det är sällan vi får se så många av ungdomarna med så här mycket speltid och pågarna jag nämnde här gjorde mycket bra idag. Lite ojämnt och kanske inte alltid så taktiskt genomtänkt, men finurligt, frimodigt, tekniskt och med ett spel som ger förhoppningar om framtida hemodlade stjärnor.

 

Pontus Kroon2021-02-16 15:55:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?