Fem Snabba efter Malmö FF - FC Nordsjälland
Soligt på IP, men förlust mot FCN.

Fem Snabba efter Malmö FF - FC Nordsjälland

Ett soligt IP var scenen för MFF:s andra match för året. Idag var motståndet självaste danska ligaledarna, FC Nordsjälland.

Sebbe och Hugo
Precis som vi så innerligt hoppas såg våra unga juveler Sebastian Nanasi och Hugo Larsson glänsande ut även idag.
I en rätt blek första halvlek där Nordsjälland såg en aning mer färdiga ut sken de båda pågarna av självförtroende och det bådar väldigt gott inför säsongen.
Ett MFF som gör en försiktig generationsväxling är beroende av att våra påläggskalvar levererar och Sebbe och Hugo visar på alla sätt att de är mer än redo att ta över.

När lossnar det?
Buya Turay fick spela centralt idag och löpningarna satt ganska bra tycker jag. Buya kom till ett par bra lägen och såg mer naturlig ut i sitt spel, men ändå, när skall det lossna på riktigt?
Sett till speltid i Malmö FF har poängen inte direkt strömmat in. Det känns som att han behöver få igång målskyttet snart, annars kan det sätta sig mentalt och bli ännu mer krampaktigt. Låt oss hoppas att Buya och Rydström tillsammans kan den få gamle skyttekungen att hitta målet igen.

Jättebytenas dilemma
Direkt efter att Rydström gjorde de många föranonnserade bytena en kvart in i andra halvlek, blev det hönsgård och flipperspel i det malmöitiska straffområdet och FCN gjorde 0-1.
Det blir lätt så där rörigt i de tidiga träningsmatcherna när hela truppen skall luftas och det är inte utan att man ser fram emot när en riktig startelva börjar utkristalliseras.
Jättebytenas dilemma är ofta att det åtminstone en stund blir väldigt oorganiserat och taffligt på plan och det är svårt för spelarna att göra sig själva rättvisa när det blir så.

Ali - Olsson
Martin Olsson var tillbaka efter sin disciplinära avstängning och på den halvtimman han fick tillsammans med Taha Ali på vänsterkanten hände en hel del.
Ali såg precis som mot Randers jäkligt pigg ut och med smarte Olsson som kombinationspartner blev det åka av vid flera tillfällen.
Onekligen har Taha Ali gett oss en ny dimension och Olsson visade att han inte bara tänker ge bort sin vänsterbacksplats till Busanello eller Knudsen.

Helheten
Ja det är rätt svårt att summera och värdera den här typen av matcher där trupprotationen är så extrem, men det är värt mycket att nyförvärv som Ali spelar bra och att unga spelare som Hugo och Nanasi är periodvis dominanta. FCN vann rättvist idag och var mer organiserade och färdiga, som sig bör sett till var lagen befinner sig just nu, men MFF känns inte alls som ett sämre lag än den danska ligaettan och det kan man ta med sig. Jag ser som sagt fram emot när vi får mer spetsade matchtrupper och startelvor och jag tror även att spelet lyfter lite när Anders Christiansen gör comeback.
I korta ordalag, trist med förlust men en godkänd insats sett till förutsättningarna.

Pontus Kroon2023-01-27 16:55:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?