Fem snabba efter Malmö FF - IFK Göteborg
Tillbaka!

Fem snabba efter Malmö FF - IFK Göteborg

Klassikermötet nummer ett mellan Mesta Mästarna och den bedagade storheten från Göteborg blev trots hällregnet en solskenshistoria där vi tog en viktig seger och en himmelsblå hjälte äntligen gjorde comeback!

Oron
Kollapsen mot DIF, den offensiva uppställningen, avsaknaden av Lewicki, anspänningen som kommer av att möta ärkerivalen från Göteborg... det saknades sannerligen inte orsaker till nervositet idag. När dessutom regnet tilltog under matchen och underlaget bidrog till slumpartade situationer var det svårt att få ner pulsen.

Drömstarten
Straff efter två minuter och tillika en bra slagen straff säkert i mål av Kapten AC. Att få en tidig straff och att den dessutom resulterar är vi inte bortskämda med. Där försvann en i alla fall liten del av den ovan nämnda oron.

Att dratta på ändan
tycks vara en trend i årets matcher mot IFK Göteborg. Efter Behrangs fatala fall i cupfinalen var det Marko Johanssons tur i kväll. En helt ofarlig situation slutade med kvittering för gästerna när vår unge målvakt tappade fotfästet och lämnade Wernbloom med öppet mål. Visst skall man vara generös mot de mindre bemedlade, men nån måtta får det vara!

Jonnie Fedel
Det finns en tydlig röst när det kommer till MFF:s försvarsorganisation och den kommer från sidlinjen. Assisterande tränaren/målvaktstränaren/legendaren Jonnie Fedel hörs över hela Lorensborg när han styr sina pågar i deras defensiva positionsspel. Och det hörs när Jonnie inte tycker att det blir rätt. Hans "Jesus, Bånke!" när unge Herr Innocent hamnade fel vid ett tillfälle var engelska på malmöitiska som inte krävde någon tolkning.

Comebacken
Som vi har längtat efter att få se Rasmus Bengtsson på plan igen! I åttiofemte minuten fick en av våra största göra comeback och det var nästan så att man fick en tår i ögat. Jag hoppas allt eventuellt groll mellan vår backklippa och coach Tomasson är utagerat och att vi får se mer av Rasmus framöver. Det är inte mycket kvar av säsongen, men det är fem oerhört viktiga kamper kvar där en Bengtsson som kan det här med guldstrid kan spela en stor roll. 

 

Pontus Kroon2020-10-25 19:21:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?