Fem snabba efter Malmö FF - IFK Göteborg 2-3
Mål igen för Colak, men ingen seger tyvärr.

Förlust mot IFK Göteborg trots ett massivt bollinnehav och cirka 30-5 i avslut till MFF. Fruktansvärt jobbigt, det här var en smärtsam eftermiddag.

Drömstarten
Efter sex minuter slog Oscar Wendt i Blåvitt en usel hempassning som allsvenskans bästa forward läste i gårdagens Kvällsposten. Antonio Colak heter han och han rundade Anestis och placerade in 1-0 i bortre gaveln trots svår vinkel. En ljuvlig start för ett stekhett hemmalag!

Fotbollens totala brist på logik
Efter en kvarts massakrerande anfallsfotboll från MFF, där 2-0 bokstavligen hängde i luften, råkade Lasse Nielsen trampa på bollen i eget straffområde och Sigthorson fick ett friläge som Johan Dahlin räddade men på returen, till synes ur ingen vinkel alls lyckades Marcus Berg damma in 1-1 i nättaket. Blåvitt som knappt fått låna bollen gjorde mål och en anfallare som i landslaget milt uttryckt har haft svårt att göra mål i de mest öppna lägen gjorde alltså mål från kortlinjen. Helt ologiskt på alla vis.

Mardrömmen
Efter en frenetisk MFF-start på andra halvleken kom Göteborg upp i ett anfall och på ett inlägg från vänsterkanten nickade Eric Larsson bollen i eget mål. Eric var hårt uppvaktad av Sigthorson, men det var onekligen ett misstag av MFF-backen. Tungt, deppigt och synd om den alltid lika lojala kämpen Larsson. Dessutom ofattbart nog ledning för Blåvitt med 1-2.

Mardrömmen som fortsatte
Efter trettio minuters inhopp som lovade väldigt, väldigt gott tvingades vår nye peruan, Sergio Pena, gå ut med en skada. Väldigt trist, inte minst då han verkligen tagit taktpinnen som speldirigent efter Anders Christiansen som han byttes in i stället för. Nu är det bara att be till högre makter att skadan är av lindrig art.

Mardrömmen som aldrig tog slut
Efter en situation i sista övertidsminuten där domaren Glenn Nyberg blåst frispark till MFF gick assisterande domaren in och påpekade att Peter Gwargis hade sparkat ner Marcus Berg i situationen innan. Nyberg ändrade sitt beslut till straff för Göteborg och utvisning på Gwargis. Huruvida det hände innanför straffområdesgränsen kommer att debatteras, men alldeles oavsett slog Tobias Sana in 2-3 och förlusten mot ärkerivalen var ett faktum. Detta var en dag då precis allt gick käpprätt åt helvete, må Ludogorets få sota för den här vidriga eftermiddagen!