Fem Snabba efter Malmö FF - Juventus 0-3

Fem Snabba efter Malmö FF - Juventus 0-3

Malmö FF var äntligen tillbaka på den finaste fotbollsscenen och gästerna på Stadion var ingen mindre än italienska giganten Juventus. Den gamla damen från Turin visade att gammal är äldst.

Underdog
Det är inte ofta vi är det. I min värld var vi det inte ens mot Rangers, men mot La Vecchia Signora, Turins gamla dam Juventus, var vi det givetvis. Ovant, men ganska njutbart att för en gångs skull slippa vara laget med segerkravet hängande över oss. På tal om Underdog, om ni inte har läst Torbjörn Flygts klassiska Malmöroman med samma namn, gör det!

Stark inledning
Första tjugo var spelmässigt jämna och MFF spelade väldigt bra och avslappnat. Sören Rieks hade periodens bästa chans med ett riktigt bra volleyläge efter ett fint MFF-anfall medan Juves bästa försök blåstes av för offside. Där och då invaggades man på något sätt in i en, som det skulle visa sig, falsk säkerhet.

Reality Check
Ett snabbt anfall, ett precist inlägg och en vänsterback som smög upp obevakad så small det bakom en chanslös Ismael Diawara. Sen kom straffen och till slut det kalkonartade 0-3 i första halvleks slutskede där våra mittbackar tappar bort allt positionsspel. Så typiskt när man möter de bästa lagen och en tuff påminnelse om hur vi har blivit bortskämda med Europa Leagues lite snällare motstånd. Nu är det Champions League och plötsligt kändes vi som bykrogens bäste slagskämpe som i berusat skick slängts in i ringen mot en ung Mike Tyson.

Transportsträcka
Met 0-3 i fickan slapp vi se ett heltaggat Juventus i andra halvlek, samtidigt som att MFF helt enkelt var för svaga i kväll för att kunna störa italienarna. Det gav oss en rätt sömnig andra halvlek med lågt tempo och många byten. Att säga att matchen dog i första halvleks slutskede vore ingen överdrift och resten blev en fotbollsmässig transportsträcka.

Stolthet
Det blev ingen drömstart för MFF i årets Champions League, det kan vi vara överens om.
Men i det stora skiter jag i det. Jag är så jäkla mycket hellre i Champions League där vår förening tjänar miljoner och förvärvar erfarenhet.
Vi är där ALLA svenska klubbar vill vara och det skall vi vara oerhört stolta över. Malmö FF är ett unikum i svensk klubblagsfotboll och vi skall inte be om ursäkt för någonting.
Nu har vi fått en rejäl smäll och en påminnelse om vad Champions League är, det skall vi lära oss av och försöka använda erfarenheten av i de fem kommande gruppspelsmatcherna.
För sådana matcher har vi och det har inte ni.
 

Pontus Kroon2021-09-14 22:50:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?