Fem snabba efter Malmö FF - Kalmar FF

Fem snabba efter Malmö FF - Kalmar FF

Mycket var bra ikväll mot ett bolltrillande Kalmar FF. Här är fem snabba reflektioner.

Inga heliga kor
Jon Dahl Tomasson har säkert sina favoriter, konstigt vore väl annars. Men han är betydligt bättre än många andra tränare att inte visa det. Kalla det vad ni vill, rotera eller peta, men ingen sitter säkert om de inte presterar tillräckligt bra. Det finns inga heliga kor vad det verkar. Invändning som hörs: Anders Christiansen spelar ju varje match. Jo, men det vore väl märkligt annars sett till att han är bäst i laget mer eller mindre i varje match. Så länge han orkar, och så länge han presterar, så spelar han. Mot AIK var det Anel Ahmedhodzic bland andra, i kväll var det Ola Toivonen som fick (ofrivillig?) vila.

Pressen gav stressen
Det var ett evigt jagande från MFFs sida mot Kalmars spelare. Pressen var hård och som resultat såg vi ett bolltrillande bortalag bli stressat vilket ledde till misstag. I pausen undrades det om MFF skulle orka hela matchen. Det visade sig inte vara några som helst problem. Första halvlek var lysande från Malmös sida, andra var riktigt bra.

Nähä, ingen hållen nolla idag heller då
Man satt ju lite och tänkte att idag så. Men icke. Ingen hållen nolla idag heller. Om jag tycker att andra halvlek var riktigt bra och första halvlek lysande så var försvarsarbetet vid Kalmars mål inte jätteimponerande. Vilket alla inblandade nog vet. Men men, tids nog så...

Den förmodade skyttekungen har vaknat
Vi har väntat på att Antonio Colaks målskytte ska vakna och att han ska sättas i ordentliga lägen. Idag gjorde han två mål och sprang kopiöst för att skapa ytor åt både sig själv och andra. Förhoppningsvis gäller ketchupeffekten här, och detta var bara början på en förmodad skyttekungs vandring mot titeln som Allsvenskans målgörare nummer ett.

Anders Christiansen
Bäst. Viktigast. Kapten. Idag i en nummer 10-roll som passar honom och laget som hand i handske. Ligger bakom så mycket såväl defensivt som offensivt. Jag tycker lösningen med honom lite längre fram och med Vagic (imponerande match idag) och Rakip bakom gav många fina svar. Fortsättning nästa match på torsdag?

Magnus Johansson2021-05-17 20:34:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?