Fem Snabba efter Malmö FF - Kalmar FF 1-0
Isaac fixade segern!

Fem Snabba efter Malmö FF - Kalmar FF 1-0

Premiär, seger och sol! Vad mer kan man begära en aprillördag?

Intensivt och tufft
Matchen startade ganska furiöst med två lag som gick in med mer hjärta än hjärna, vilket gjorde att det small rejält i närkamperna.
Domaren Mahhamed Al-Hakim höll dock sitt huvud kallt och tog små samtal med spelarna i stället för att låta korten hagla. Det kändes som ett klokt vägval och efter en kvart började spelet sätta sig mer och hemmalaget började ha mer tålamod och Kalmar föll ner i ett mer kontrollerat försvarsspel.

Kreativitet
När MFF började kontrollera spelet fick vi se lite mer av MFF:s kreativitet och anfallsspel och det går stundtals väldigt fort när de kvicka teknikerna Vecchia, Nanasi och Ali börjar kombinera med de bollskickliga innermittfältarna Christiansen, Larsson och Peña. Här finns en enorm potential och jag har en känsla av att det här är något som kommer att bli bättre och bättre ju längre säsongen lider. Det finns kreativitet i överflöd i dagens Malmö FF.

Frustration och oro
Ju längre matchen led, med missade chanser och räddningar av duktige KFF-keepern Ricardo Friedrich, började det kännas lite olustigt.
Skulle festen bli ett antiklimax, skulle återtåget mot toppen börja med ett snedsteg? Alla dessa känslor som smyger sig på när man man passerar en timmas speltid och målen inte vill komma började sätta sig som ett litet tryck över bröstet på de flesta med MFF-hjärta.

Tålamodet lönade sig
Ja, tack och lov lönade sig till slut MFF:s kombinationer, tempoväxlingar och tålamod.
Taha Ali hittade in med en fin djupledspassning till Anders Christiansen som löpte förbi Lars Sätra som ganska klumpigt fällde ut höft och knä och fick AC på fall inne i straffområdet.
Straffen var solklar och Isaac Kiese Thelin fick revansch på sig själv efter missen i cupsemin mot Djurgården. Stensäkert mitt i mål och äntligen 1-0 för Di Blåe efter sextiosju minuter!

Godkänd start
Kanske ingen klang- och jubelföreställning, men en klart godkänd insats av pågarna idag.
Rydström chansade lite med en väldigt offensiv uppställning och chansningen gick hem. Kalmar skapade totalt sett få chanser och MFF var det klart bästa laget i premiären.
Utan att glänsa tog vi tre poäng och det finns helt klart stor utvecklingspotential i det här gänget. Ju mer Rydströms filosofi gifter sig med de kreativa spelarnas skicklighet lär vi bli spetsigare och målfarligare. Sen blir det mer stadga hemåt när Lasse Nielsen är tillbaka och fullt potent igen.
 

Pontus Kroon2023-04-01 17:25:01
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?