Fem snabba efter Mjällby - Malmö FF 0-2
JDT vågade och vann!

Fem snabba efter Mjällby - Malmö FF 0-2

Rotation var temat för MFF på Strandvallen och det visade sig vara ett bra koncept.

Rotation
Malmö FF kom till spel med Colak och AC utanför truppen, Anel på bänken och förutbestämt byte på Lewicki efter 45 minuter. Fyra av våra bästa spelare mer eller mindre bortplockade alltså, vilket säger en del om Helsingforsmötets dignitet, men kanske också något om att man underskattade Mjällby en aning.
Nåja, Jon Dahl Tomasson vet bäst och slutligen visade sig gamblingen gå hem vilket innebär fräscha ben hos några nyckelspelare mot HJK och nyttig speltid och lyft självförtroende hos ett gäng andra spelare. Well played, JDT!

Tam första halvlek
MFF hade mycket boll första 45, men utan att skapa något riktigt hett. Mjällby såg nöjda ut med det och låg rätt utan att förta sig. Kanske förväntade man sig lite mer mod och energi från de pågar som fick chansen till följd av JDT:s rotations-party, men tydligen sparade man det bästa till andra halvlek och det funkar ju det med.

Veljko Birmancevic
Det såg lite hafsigt ut de första matcherna och känslan var att vår unge serb skulle behöva rätt mycket tid på sig för att acklimatisera sig, men de senaste matcherna har Birma gett oss tvivlare en rejäl knäpp på näsan.
Idag briljerade han med löpningar, mål och assist. Dessutom är han allsvenskans mest effektive målskytt sett till speltid. Här har MFF scoutat väl. Härligt att se!

Babymittfältet
Ungdomarna Nanasi-Vagic-Nalic är väldigt annorlunda jämfört med MFF:s vanliga centralblock med AC-Lewicki-Innocent/Rakip (och såklart skadade Toivonen), men det är en fröjd att se pågarna spela. Nej, det är inte fullt lika strukturerat och gediget, men det är ändå väldigt bra.
Här finns självförtroende, talang och spetskvalitet som lovar väldigt gott inför framtiden och jag hoppas att man klarar att hålla killarna i spel med jämna mellanrum under hösten.

Bortaklack!
I takt med nedtrappade restriktioner har publiken kommit tillbaka och idag fick vi se och höra vårt första riktiga bortafölje på väldigt länge. De pågar och töser som stöttade laget på Strandvallen gjorde ett förstklassigt jobb och fick mycket välförtjänt åka hem till Malmö med tre poäng i bagaget. Jag vågar påstå att det betyder väldigt mycket för spelarna att höra våra sånger även på bortaplan och idag hördes de högt och kraftfullt.
 

Pontus Kroon2021-07-24 16:52:24
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?