Fem snabba efter Malmö FF - FC Zenit 1-1

En strålande match av Di Blåe och en korrupt domare gav en delad poängskörd på Stadion.

Stark startuppställning
Trots en fullständigt galen slutspurt i allsvenskan valde Jon Dahl Tomasson att starta med en riktigt stark elva. Förutom de föraviserade vakanserna på AC och Berget får man väl säga att det var något av en förstauppställning, med reservation för att såväl Lasse Nielsen som Martin Olsson skulle kunna aspirera på varsin plats. Uppenbarligen ville MFF-tränaren ge föreningen en sista chans att slåss om tredjeplatsen i gruppen.

Fin start
Malmö FF inledde matchen bra. Man låg tätt på sina motståndare och den centrala trion Innocent, Peña och Lewicki vann mycket boll och när de väl erövrat den vårdade den väl. Ibland lugnade man ner och höll bollen kontrollerat för att ibland slå bollar på djupet till de två hårt arbetande anfallarna Birmancevic och Colak. Självfallet rann Zenit med sin individuella skicklighet igenom vid några tillfällen men på det stora hela hade MFF god kontroll på tillställningen.

För Sören!
Så ja, när väl första målet kom så var det inte en chock att det var Malmö FF som gjorde sitt första mål i Champions League sedan 2015. Efter ett snyggt litet väggspel med unge Veljko gjorde Sören ungefär som han brukar göra mot IFK Göteborg, det vill säga att han tryckte in bollen lågt och kontrollerat och så stod det 1-0 i den tjugonionde minuten.
Denne fantastiske dansk som just förlängt sitt kontrakt med Skandinaviens finaste förening fick Stadion att explodera i ett lyckligt jubel. Själv fick jag tårar i ögonen av rörelse.

I´m too old for this shit…
Ja jisses, först fick Zenit en sent dömd och högst tveksam straff i början på andra halvlek och bitterheten svallade på Stadion. Efter viss palaver slogs straffen av människojätten Dzyuba men se, Johan Dahlin räddade och lyckan var åter total! Minuter senare fick idioten Wendel i Zenit tuppjuck och slog ner Bonke bakifrån som ett fegt och uselt fä.
Domaren stod intill och blåste, men i stället för den självklara utvisningen på uslingen nöjde sig domaren med en varning. Ilska och upprördhet igen! Minuten efter gjorde Zenit 1-1 på en djupledspassning in i straffområdet, men se, det dömdes bort för offside och vi fick åter jubla. Jag hann tänka att jag väldigt gärna hade suttit hemma med en sexa whisky i näven.

UEFA MAFIA
Det är tragiskt, men det är tyvärr så att det fortfarande finns en korrupt kultur i den europeiska toppfotbollen, där tveksamma och direkt felaktiga domslut tilldöms de större lagen. Bättre blir det inte då det på den högsta nivån tillåts domare från direkt obetydliga fotbollsnationer, vilka aldrig skulle klara av att ha lag med i ett gruppspel i Champions League. En sådan satans gycklare fick vi tyvärr se på Stadion i kväll. Andris Treimanis en mutkolv från Lettland förstörde effektivt MFF:s chanser att vinna och han är ett utmärkt exempel på varför UEFA har ett så välförtjänt uselt rykte. Smutsigare än så här kan det nästan inte bli. Samtidigt är det i dessa stunder man kan vara extra stolt över MFF som ändå orkade stå upp och emot Gazproms avlönade knektar, Treimanis inräknad.