Fem snabba efter Malmö - Mjällby

Fem snabba efter Malmö - Mjällby

Malmö vann enkelt hemma mot Mjällby.

Lysande
Malmö gör en snudd på perfekt match. Många spelare borta och trots det är man helt överlägsna ett Mjällby som hade 16 nollor på senaste 20 matcherna. Uppenbarligen ett svårt motstånd som kom till Malmö Stadion men inför knappa 20 000 käkas de upp. 
Stort bollinnehav och mängder med målchanser. Segern borde blivit större. 

Birmancevic
Med Sören Rieks ur bilden var Veljko Birmancevic given i startelvan och han gör en riktigt stark första halvlek. I andra halvlek försvinner han kanske lite mer och byts sedermera ut (för att vilas) men han visar att formen är på gång.
Hans 2-0 är ett oerhört fint mål. Förarbete från Hugo Larsson och en eminent genomskärare av Nanasi innan Birmancevic sätter den med yttersidan. Fotbollsporr.

Abubakari
Fick starta igen men får en svår roll som ytter. Tappar en hel del boll och slår bort en del passningar. MEN - I boxen gör han också 1-0 med en finfin nick på hörna. Viktigt!
Borde gjort något till i andra halvlek, men vi får nöja oss med det i dag. Bra Abubakari. 

Skadorna
Det går ju inte att inte nämna skadorna. Åtta spelare borta innan matchen och sen gick Oscar Lewicki sönder i första halvlek. I paus byttes Johan Dahlin dessutom ut. Jag vet inte om Dahlin var skadad eller inte, men det ger ju kalla kårar....
Jättekul med speltid för Nanasi och Hugo Larsson exempelvis. De gör det jättebra, men det skulle vara trevligt med lite tyngre bredd. 

Försvaret
Ett insläppt på sju matcher. Eminent! 
I dag har väl inte heller Mjällby en enda chans trots att man har mer boll i andra halvlek. 
Beijmo, Dennis, Lasse är ju helt otroligt bra just nu. Eric och Martin jättefina alternativ på vänsterkanten. 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-05-07 19:21:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?