Eleda Stadion, 2023-05-07 15:00

Malmö FF - AIK
3 - 1

Fem snabba efter MFF - AIK: 3-1

Malmö fortsätter att inte tappa poäng. Klar seger mot AIK efter mål från Vecchia, Nanasi och Christiansen.

Kalldusch?
Ett nästintill fullsatt Stadion och ett serieledande hemmalag med sex raka vinster i bagaget mot ett tabellmässigt svagt AIK. Lägg därtill den populära statistiken att AIK inte vunnit i Malmö sedan Internet uppfanns. Risk för hybris? Kanske, inledningen bjöd på ett mer avvaktande än virvlade Malmö. I den åttonde minuten förvaltade Omar Faraj en bra djupledningspassning, tog sin i straffområdet och fintade bort Derek Cornelius som lite klumpigt stack ut en fot. Klar straff som slogs säkert in av Faraj själv. 0-1.

Knappast
Två minuter tog det att ruska av sig underläget. Snabbt slagen frispark på egen planhalva till en framrusande Ceesay, spikrakt inlägg in i boxen och så hade Vecchia kvitterat. Efter ytterligare fem minuter slog Busanello ett inlägg som Nanasi stötte in vid bortre stolpen. AC hann pricka ribban innan han utökade ledningen i minut 40 och spräckte sin egen nolla efter snygga kombinationer inne straffområdet med ett tämligen passivt AIK-ansvar som åskådare. 3-1.

Dominerande och imponerande
Det var en överkörning. Det är svårt att föreställa sig hur det såg ut i slutet av förra säsongen när man ser laget uppträda idag. Tålmodigt och bollsäkert eller fartfyllt och lekfullt. Idag slog man på och av takten precis som man ville. AIK gjorde ändå en hel del bra också, hittade ytor och fick med sig både hörnor och frisparkar. Men med bara ett 30-procentigt bollinnehav räckte inte orken när det väl gällde. Andra halvlek spelades av, med Taha Ali som tillräckligt orosmoment för att hålla siffrorna intakta.

Sebastian Nanasi
Att Hugo Larsson är vår näste stora unga utlandsexport råder det inget tvivel om. Men golden boy Nanasi har rimligen en del klubbars och agenter ögon på sig. Mycket bra match idag, hela tiden med ett leende som lös ikapp med självförtroendet.

Vi vann igen
Alexander Axén tog i tv-studion på sig ett ansvar för hela svenska fotbollskollektivet och utbrast: Vi har för dåligt försvarsspel i Sverige! Milosevic var vansinnig över att Malmö hade fått slå en frispark elva meter bakom där själva situationen ägt rum. John Guidetti kom in i andra halvlek och verkade vara arg på allt och alla. Låt de bara gå på... Det är lätt att må bra nu.