Fem snabba efter MFF - AIK 4-1 - AC överlägsen
Matchens kung.

Det blev en komfortabel seger mot ett decimerat AIK i cupen.

Mardröm vs Dröm
Att möta AIK hemma har varit en av MFF:s bästa motståndare i det att de typ inte vunnit i Malmö sen vi hade vänstertrafik i Sverige. En stor anledning till detta är rimligen såklart att AIK är ett så bra lag att vi sällan kommer till spel med dålig attityd och då är det få lag som rår på oss.
Samtidigt som det är en dröm att möta AIK hemma vet vi ju att vi brukar klanta till det i cupen. Mesta Cupmästarna är vi, men senast segern kom strax efter inlandsisen börjat dra sig tillbaka.
Drömmen visade sig i dag vara större än mardrömmen och käkade enkelt upp mardrömmen.

AC
Rött kort och syndabock senast. Man får väl säga att han betalade tillbaka lite i dag. Tre mål, charmant och dominant. Första målet sprang han perfekt i luckan när vi utyttjade AIK:s man-man-försvar och rullade in kvitteringen till 1-1.
2-1 satte han efter bollvinst och snabb omställning där AC blev fri och placerade in bollen.
4-1 efter inspel från vänster och en läcker, läcker skarvpass från Guille och AC satte bollen högt.

Upp till bevis nu för den som tar AC:s roll i helgen.

Vändningen
AIK var klart bäst första 20-25 minuterna. Det är sällan man ser ett lag vara så bra här hemma. Jag minns knappt något Allsvenskt lag som spelat ut oss så under en period här på Stadion.
Men det kostar. Och när 2-0 inte kommer så äter vi oss in i matchen, kvitterar före paus och krossar sen AIK i andra halvlek.
Lika orolig som jag var efter de första 20 minuterna - lika nöjd är jag nu efteråt. Det visar att vi fortfarande har en oerhört hög höjd.

Röda korten
Såklart påverkar de röda korten. Det första röda var glasklart - Det andra kan man möjligen diskutera om det faktiskt är en målchans. Nu var det ett tag sedan jag var på domarutbildningarna men min erfarenhet säger att olika domare hade tolkat situationen olika. Å andra sidan kan det ju kvitta. Vi ledde med 3-1 och hade såklart vunnit oavsett om Per Karlsson varit kvar eller inte.