Eleda Stadion, 2021-11-20 15:00

Malmö FF - Häcken
2 - 2

Fem snabba efter MFF - BKH: 2-2

Fem snabba efter MFF - BKH: 2-2

Kryss på hemmaplan och ett väldigt tungt poängtapp i guldstriden. Abubakari lyckades med pannan rädda MFF från förlust i matchens slutskede.

Bengt Madsen Stadion
Dagens, såväl som en av historiens, allra största MFF-are fick en stående ovation såväl som en lång applåd för allt han har gjort för våran förening. Tack för allt Madsen, vila i frid. 

MFF 2021
… spelar matcher som den här i parti och minuten. Ytterligare en icke-insats i raden som man aldrig kommer vilja tänka på igen. Vad beror detta på? Har den sportsliga ledningen till exempel noterat att det tenderar att gå sådär när vi slutar spela fotboll och sjunker ned i banan? Sekunden vi gjorde det idag satte timern igång till ett mål för bortalaget, det var bara en fråga om när den skulle ringa. 
Hur har vi gått ifrån att ta treor och guld höstetid i över ett decennium till detta? Vi blir inbjudna i guldstriden gång på gång men precis varje gång laget kan bjuda på ett antiklimax gör det så.  

Andra halvlek
Vad sades i halvtid? Får vi inte guldet till sist (2021 är uppenbart inte ett guld vi tar, om vi nu landar pokalen till slut överhuvudtaget) är det bara att konstatera att dagens andra halvlek kommer vara den mest symptomatiska för säsongen. På rak arm den värsta halvleken jag sett MFF göra, inte minst givet förutsättningarna i tabellen.

Försvarsspelet under JDT
Det första målet, i synnerhet, är ett mål där vi framstår som ett P7-lag. Fruktansvärt att bevittna, från första till sista stund. Jag mår fysiskt illa av det faktum att jag sett exakt samma mål 20 gånger tidigare i år. Är JDT kvar nästa år är det bara att be till gudarna att detta förbättras väsentligt, vilket jag tror när jag ser det.

Ladebäck
Visst, MFF gör en på alla sätt och vis hemsk match och poängförlusten är helt och fullt ett resultat av insatsen. Men det är lika talande för denna mardröm till säsong att Ladebäck inte ger Colak hans 100% solklara straff som att Berget lyckas skada sig på träning i torsdags samtidigt som i princip resterande mittfält redan är indisponibla. Vad ÄR detta för något?
 

Jon Nordström2021-11-20 17:54:09
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?