Fem snabba efter MFF - Braga: 0-2

Klar förlust mot formstarka gruppfavoriten. Ändå är känslan inte enbart besvikelse.

Nu blir det Åge av
Taggade spelare, läktarsång som gick igenom skärmen, uppskruvade tv-experter… Och vid sidlinjen men ändå mitt i centrum; en Åge Hareide i sina bästa år. Med en uppställning innehållande idel gamla favoriter som Lewicki, Rakip, Berget och Kiese-Thelin. I något slags 3-5-2 eller snarare 5-4-1 som för första gången på länge doftade mod, hunger och framtidstro. Samtidigt kändes det som att tiden stått stilla sedan 2014, på ett bra sätt.

Ett bra Braga
Det stod klart ganska omgående att det skulle bli tufft. Portugiserna var kvicka, tekniska och väl organiserade från start. Man bjöd ändå på en del misstag och slarv inledningsvis men tog över mer och ökade stadigt på bollinnehavet. MFF höll emot i en halvtimme då Rodrigues enkelt kunde stöta in ledningsmålet på en hörnspark. Innan dess hade bortalaget fått ett mål bortdömt och haft ett skott i ribban. MFF skakade fram en hörna under halvleken där Hadzikadunic  fick ett jätteläge men avslutet gick precis utanför.

Mot VAR räcker det inte med Diawara
0-1 i halvtid. Braga hade varit mycket bättre men Malmö var ändå inte överkörda. Toivonen och Peña in, IKT och Lewicki ut. Det fanns förhoppningar om en uppryckning. Pang, 0-2 efter ännu ett exempel på snabb omställning och icke resolut försvarsspel. Men, undrens tid är inte förbi. Någon hittade en offside i VAR-rummet och målet underkändes, till MFFs fördel alltså. En historisk händelse. 20 minuter senare var dessvärre ordningen återställd då Sergio Peña glidande stoppade boll, anfall och spelare. Det såg inte så farligt ut när det hände men i slowmotion kunde man finna både våldsbrott och straffspark. Ricardo Horta gjorde inget misstag och Ismael var chanslös. 0-2. Extra tungt då perioden innan varit Malmös bästa i matchen när man i nästan tio minuter minuter förde spelet och började skapa lägen.

Ingen magisk kväll
Ett rättvist resultat och en logisk förlust. Braga betedde sig som ett rutinerat och skickligt lag av internationellt snitt och fick med sig en bekväm trepoängare hem. De få misstagen gästerna gjorde togs inte till vara på av hemmalaget. Tränarbytet till trots, Malmös passningsspel är fortfarande för trubbigt, effektiviteten för obefintlig och självförtroendet i defensiven är fortsatt sviktande. Det andra laget var mycket bättre, ibland kommer man inte runt det.