Fem snabba efter MFF - Elfsborg 2-1
Segerskytten, Veljko Birmancevic.

Fem snabba efter MFF - Elfsborg 2-1

Ruskig start
Efter tre minuter blev allsvenskans odiskutabelt bästa spelare (sorry Hamsik, du har inte ens varit nära) Anders Christiansen liggandes i mittcirkeln och fick sedermera kliva av. Sett till de tester som gjordes av fysteamet och till AC:s rörelsemönster när han haltade av tycks han ha sträckt en baksida. I värsta fall är det en bristning och ja, då spelar nog inte vår kapten mer förrän efter EM. Illa!

Eric Larsson
Härförleden skrev jag en hyllningskrönika till två väldigt oglamourösa krigare, Jo Inge Berget och Sören Rieks, som trots att de saknar lokalförankring har blivit två äkta himmelsblåa hjältar. Idag vill jag lyfta fram en till i samma kategori, nämligen Eric Larsson. Eric spelar så gott som varje match med ett enormt hjärta, engagemang och hög lägstanivå.
Även om hans företrädare Anton Tinnerholm var en jävligt "tough act to follow" vill jag påstå att Eric till slut har lyckats. Du är en av oss Eric!

Ruskigt igen
Precis innan paus var det vår andra offensiva mittfältsstjärna, Ola Toivonen som gick i däck. Vrålande av smärta tog sig Ola mot knät och fick släpas ut över sidlinjen. Det finns tyvärr mycket som tyder på att Malmö FF får klara sig utan sina två största stjärnor under en längre period. Väldigt tråkigt, men vill man se någon ljuspunkt i mörkret är den ju naturligtvis att unga offensiva spelare som Sarr, Nalic och Nanasi får mer speltid och erfarenhet.

Strukturlöst men frejdigt
Utan två hörnstenar som Ola och AC blev MFF ett annat lag.
Lösare i strukturen, hafsigare och med högre felprocent. En del beslut från framför allt Nalic och Rakip under sista kvarten hade gjort mitt hår stålgrått om jag hade haft något.
Samtidigt blev det frejdigare, mer oförutsägbart och lite mer "wild and crazy" offensivt. 
Här finns en häftig utmaning för Jon Dahl Tomasson, att få våra young guns att spela lite mer moget utan att de tappar det där härliga modet som fullständigt sprudlade idag. Tänk vilket fantastiskt lag vi har när Pavle, Erdal, Adi och Veljko blir lite klokare i aktionerna.

Serieledning
Efter kvällens viktiga trepoängare är Malmö FF tillbaka i sitt naturliga habitat, det vill säga i toppen av tabellen.
På lånad tid, tänker kanske någon djurgårdare då MFF har en match mer spelad, men nej så är det givetvis inte.
Att MFF leder allsvenskan och slutligen även vinner den är det normala både historiskt och i närtid. Alla andra tillstånd är tillfälliga och oftast snabbt övergående. 

 

Pontus Kroon2021-05-20 20:30:53
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?