Fem snabba efter MFF-KFF: 0-1

Fem snabba efter MFF-KFF: 0-1

Blytungt bottennapp på hemmaplan mot Kalmar FF. Förlusten orsakades till slut av ett självmål på stopptid.

Nytt magplask
Skulle de nyblivna Europa League-klara mästarna visa klassen idag eller skulle det bli en fortsättning säsongens berg- och dalbana med en ny besvikelse tätt inpå en stark insats?

Med Diawara och en intakt backlinje men med gott om rotation framåt. Med Rakip, Christiansen, Kiese-Thelin och Birmancevic på bänken och Pena, Larsson och Zeidan centralt på plan från start. Berget och Ceesay på varsin kant och Buya Touray på topp.

De första 20 minuterna såg bra ut. Malmös press fungerade övertygande och smålänningarnas fembacksinje såg ängslig ut. Hemmalaget dominerade både i bollinnehav och i antal målchanser. Högersidan med Beijmo och Ceesay såg piggast ut. Men återigen sjönk tempot ju längre halvleken led och sista kvarten var betydligt jämnare. Det kändes väldigt… Bekant.

Det obefintliga målskyttet
Inga mål gjorda idag. Det fanns (minst) en väldigt talande situation i första halvlek när Ceesays inspel från höger rann igenom straffområdet och förbi hela Kalmarförsvaret. Berget halkade någon meter framför mål och sköt rakt in i närmsta motståndarben. Returen till Buya Touray som på lika nära avstånd lyckas bränna avslutet. Denna dråplighet överträffades i andra då IKT lobbnickade  i kryssribban. Jo Inge stod på rätt plats men placerade ändå bollen tätt utanför det vidöppna målet.     

Idel svaga insatser
Nej, starke och nyttige Berget hade inte touchen med sig idag. Christiansen ersatte skadade Peña i slutet av första halvlek och verkade pigg till en början men kom längre och längre ifrån händelsernas centrum. Nyförvärvet Buya Touray fick inte mycket uträttat trots ett önskat centralt utgångsläge. Zeidan verkade ha vaknat på fel sida, mycket gnäll och negativt kroppsspråk matchen igenom och snackade till sig ett gult kort på halvtidssignalen. Det är lätt att hitta fel hos en ung och orutinerad spelare men det är inte lätt för Hugo Larsson att uppträda både tryggt och modigt när hans äldre medspelare inte visar vägen.

Lagandan
Detta lag genomförde ett hyllat dubbelmöte nyss och tog sig till Europas näst bästa klubbturnering. Idag ser man ut att stundtals bevaka ett 0-0-reultat mot Kalmar på hemmaplan. Det går ju inte ihop.

Det är svårt att förstå hur det kan finnas så lite energi och desperation som i kvällens andra halvlek när två av stockholmslagen nyss kryssat och Häcken flyger vidare. Det är ännu konstigare när första kvarten tyder på att det finns både självförtroende, form och taktisk gemenskap inom gruppen. För mig är det jobbigare att titta på spelarnas hängande huvuden än den allsvenska tabellen.

0-1
Just det, precis när man ställt in sig på att avsluta helgen med att klaga över en ynka poäng på hemmaplan ställer Kalmar om, spelar in och… Pang. Självmål av Lasse Nielsen i minut 92. God natt.

   
 

John Börén2022-08-28 20:04:40
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?