Det blev en bitter förlust i Pontus Janssons återkomst.

Julimatch
Sommarsöndag och nog kändes startelvan som anpassad efter Svenssons semestertempo? Mosiander och Olsson i mittlåset. Zeidan, Rieks och Lewicki centralt med Nanasi och Isaac Kiese-Thelin som främsta offensiva hoten. Den senare prydd med kaptensbindel för dagen. Ingen dålig uppställning, men inte heller säsongens spetsigaste. Å andra sidan, har en bänk någonsin bjudit på mer förväntningar med nyförvärven Otto Rosengren, Sebastian Jörgensen och förstås den hemvändande ikonen Pontus Jansson redo för inhopp?

Bedrövlig första halvlek
Som vanligt när man är inställd på en minnesvärd fotbollsfest får man en smäll i valfri bakre kroppsdel. Mjällby ställde om snabbt i sitt första anfall, mittbackarna hängde inte med veteranen och malmöbekantingen David Löfquist som nickade in ett ledningsmål redan i den tredje minuten. Malmö uppträdde skakat och behövde en halvtimme på sig för att få igång något slags passningsspel. I långa stunder var man tillbakapressade av ett samlat och uppenbart taggat Mjällby. MFF hade en bra period mellan minut 35-40, med vassa chanser för framför allt Nanasi och Peña. Men i halvlekens sista ordinarie minut fick blekingarna en fast situation som först avvärjdes men i andravågen kunde Max Fenger stöta in tvåan, efter passning från tidigare målgöraren Löfquist. Efter 45 minuter hade Löken åstadkommit mer än vad han gjorde på Malmö Stadion under hela 2012.

Knapp uppryckning
Malmö inledde den andra halvleken fortsatt uddlöst om än lite mer framåtlutat. Med ett trippelbyte i minut 58 signalerade Henrik Rydström att det var full fart framåt som gällde. Samme tränare tog på sig ansvaret i pausen för att laget inte var tillräckligt förberett och påkopplat inför eftermiddagens match. Jörgensen, Ali och Seidju in. Lewicki, Zeidan och Rieks ut.

Något bättre, men icke

Energin ökade, nu var det Malmö som dominerade men utan förändringar i målprotokollet. Närmst var IKT med ett jätteläge i målområdet. Årets räddning från Mjällby-målvakten? I minut 76 fick äntligen både Pontus Jansson och Otto Rosengren beträda gräset. Pressen bestod och Jansson hade en nick som gick tätt över ribban. Men det är mycket begärt av en 20-årig debutant och en legendarisk  mittback att på femton minuter vända upp och ner på en matchbild.