Fem snabba efter MFF-ÖFK: 1-1

Mål av Colak, debut för Birmancevic. Liten publikfest på läktaren men ändå bara delad pott.

Inledande överlägsenhet
Det var total hemmadominans under de första 45 minuterna. Ivrigt påhejade av åtta himmelsblå insläppta supportrar gav man inte Östersund någonting att säga till om. Bollinnehavet räknades till 70-30 i hemmafavör. Rieks, Toivonen hade sina chanser och den nu tillfrisknade Colak högg på det mesta. Men några mål blev det inte innan halvtidsvilan. Stor skräck när gästerna fick ett öppet kontringsläge i slutsekunderna men det avstyrdes av Knudsen.

Colak ingen nolla längre
MFF hade redan haft en dryg handfull resultatlösa hörnsparkar innan Östersund fick sin första i femtionde minuten. Lite rörigt inne i boxen, och bollen gick förstås över linjen och in i nätet… Men domaren hade hittat en knuff på Franz och underkände målet. Marko agerade snabbt, slog en lång boll upp till Nalic (inbytt för Berget) som förlängde förnämligt till AC som rusade in i straffområdet. Keita kom ut och fick stopp på kaptenen men Colak kunde ta hand om returen och premiärmålet var ett faktum!

1-0, det bräckligaste som finns?
Ledningen var med marginal högst välförtjänt och man hoppades på ketchupeffekt, islossning och offensiva bombmattor. Men, ÖFK lyckades samla ihop sig och trycka upp sitt lag utan att lämna fritt fram för kontringsattacker emot sig. Som så många andra gånger såg det ok ut, kändes lugnt men besvikelsen var ändå bara ett mål borta.

Såklart
I minut 81 fick ÖFK en ny hörna. Och, ja… det blev som det blev. Målskytt och jämtländsk hjälte: Ronald Mukibi.

Surt och onödigt
Malmö pressade för ett segermål i slutet efter den nesliga kvitteringen. Colak hade tillsammans med Rieks ett avslut som rullade utanför stolpen retligt nära. Birmancevic kom in sista tio och hann visa upp en del av sitt tekniska artilleri. Han kunde blivit kvällens frälsare men målvakten Keita hade en av sina bättre aftnar och gjorde en fantomräddning. Trots att ÖFK fick avsluta med en man mindre de sista fem minuterna blev det ingen trepoängare.  En kul match att titta på men ett kryss på hemmaplan är aldrig särskilt minnesvärt.