Fem snabba efter MFF-Värnamo: 2-0

Fem snabba efter MFF-Värnamo: 2-0

MFF gjorde processen kort med Jonas Therns småländska bollunder och är vidare i Svenska cupen.

Klassisk cupinledning
Solklara favoriter och ett kryss skulle räcka för avancemang i den ödesmättade cupturneringen. Att då få se ett missförstånd mellan Nielsen och Larsson i nästintill första minuten som gav Marcus Antonsson ett farligt friläge kändes… bekant.

Mästarmuskler
Värnamo störde Malmö FF i början med ett modigt presspel och resolut närkampsspel. Men, hemmalaget tryckte ner gaspedalen, drog ifrån och körde över de allsvenska nykomlingarna från och med tionde minuten. Det modiga presspelet förvandlades till billiga bolltapp, det resoluta närkampsspelet ledde till två gula kort inom tre minuter.

2-0
Rycket gav bra betalt. Två avgörande mål, målskyttar Birmancevic och Berget efter fina aktioner och inspel från Eric Larsson respektive Martin Olsson. Det kändes avgjort i paus. Även om Värnamo lade om taktiken, spelade rakare och fick lite mer grepp om matchen i andra halvlek kontrollerade MFF matchen på ett säkert sätt.

Anders Christiansen skadad?
Det fanns gott om glädjeämnen i den första halvleken. Mycket energi och gnista på mittfältet med rakip, Nanasi och Pena. Nästan så man glömde att AC inte var med. Efter en timme fick dock den danske eleganten komma in men linkade dessvärre ut igen efter bara några minuter på plan. Misstänkt vadskada?

En bra dag på jobbet
En säker seger efter snygga mål och hållen nolla. Chalus halvlek något svajig, i övrigt en stabil insats laget igenom. Är 2022 året det ska ske? Kvartsfinalerna lottas på måndag…

 

John Börén2022-03-05 19:25:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?