Fem snabba efter MFF - Zalgiris 0-2 - Fiasko

Fem snabba efter MFF - Zalgiris 0-2 - Fiasko

Malmö floppade hårt i Europa och åkte ut mot Zalgiris.

Fiasko
Det går inte att säga något annat. Detta är ett fiasko.
Vi gör ett uselt dubbelmöte och åker ur för att vi inte skapar tillräckligt med chanser.

Matchbilden
Malmö hade boll mest hela tiden första halvtimmen och kontrollerade det som hände. Men så kom en spelvändning och 1-0. Pang.
Ett chockat Malmö spelade av halvleken utan att vara nära något. In i andra halvlek och så börjar man piggt men så pang. Kontring igen och 2-0. Ridå.
Malmö hade sen bollen mycket igen, men har inte en enda riktigt bra chans. Inte en enda riktigt bra målchans på 90 minuter hemma. Det är såklart alldeles för dåligt.

AC
Anders Christiansen. Vår kapten. I dag drar han på sig två vansinniga gula kort. Ett för protest på en solklar frispark och sen för ett bråk. Det håller såklart inte.
Samtidigt. Jag förstår frustrationen. Det är oerhört tungt att få matchen såhär. Det är inte bra att bli utvisad men för mig är han nog vår bästa spelare i dag. I princip den enda som skapar några chanser värd namnet.

Zalgiris
I sammanhanget ska också sägas att Zalgiris gör allt rätt. De ligger rätt och täpper till alla ytor de bara kan. De offrar sig för varandra och sliter som djur. De är kanske inte bättre än oss men de spelar matchen bättre än oss. Matcherna.
De vinner totalt sett med 3-0. Det går inte att snacka bort. Zalgiris går vidare rättvist.
Zalgiris är inte så dåliga som folk vill tro - Men vi borde ha vunnit. Svårare är det inte.

Zalgiris får nu en ny chans mot Bodö förresten. Möttes i fjol och åkte då ut med 3-2 totalt. Så helt värdelösa är de inte.

Milosbåten
Jag förmodar att jag kanske sitter ensam i båten nu, men jag vill fortfarande inte att vi sparkar Milos. Det kommer inte hjälpa oss tror jag att sparka Milos.
Dessutom har han fått in flera spelare som passar hans sätt att spela nu.
Jag tror dessutom att orutinen i Europa betyder mycket. Vi såg det från MP. Vi såg det från JDT 2020. Vi såg det även från Norling. Jag tror man behöver utvecklas. Jag tror Milos kan utvecklas och tycker att delar av det Malmö börjat visa i Allsvenskan är piggt.

Det är emellertid helt avgörande att vi lär oss av det här.

Milos måste sluta hatta runt så jäkla mycket.

Med det sagt. Skulle han få sparken kan jag ställa upp på det också. Allt beror på hur det ser ut i omklädningsrummet. Tror spelarna på honom eller inte.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-07-27 21:20:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?