Fem snabba efter Mjällby - MFF 1-1

Fem snabba efter Mjällby - MFF 1-1

Malmö var inte bra nog och fick bara med sig en poäng från Strandvallen.

Upphämtad poäng - Men inte tillräckligt
Enligt Discovery var detta första gången vi hämtade upp ett underläge till poäng i dag och det är såklart bra att vi kunde bryta en sådan deprimerad trend, men det är heller inte tillräckligt bra att inte vinna när vi har de här chanserna som vi faktiskt har.

Passiv första - Sen sovande - Sen tryck
Första halvlek ägde Malmö matchbilden men skapade oerhört lite och Mjällby kunde relativt enkelt freda sig till ett 0-0-resultat i paus. I början av andra började Mjällby klart bättre och tog ledningen mot ett sovande Malmö. Tack och lov vaknade Malmö till liv och fick in en kvittering och var under större delan av andra delen av halvleken närmaste överlägset sett till bollinnehav och chanser. Men det bidde bara en tumme till slut.

Birmancevic
Gör ett fint mål men missar också två, tre riktigt bra lägen. Lite Birmancevic i ett nötskal. Han kan göra mål från ingenting men gör ju också hårresande missar.

Buya Turay
Fick chansen från start men det går knappast att påstå att han tog den. Har en del bra löpningar men i det stora hela en ganska misslyckad match. Får bollen för sällan på djupet och slår dessutom bort en hejdlös massa bollar. Också han som tappar boll när Mjällby ställde om och satte 1-0.
Ska vi spela Buya Turay tror jag han måste komma in betydligt mer centralt.
Ska vi spela med en högerytter som vi gör i dag har vi flera alternativ som känns betydligt vettigare än Buya Turay.

Inte tillräckligt
Vi gör ingen stor match men vi gör en tillräckligt bra match för att vinna men det här är ett år då vi inte vinner den här typen av matcher. Vi måste börja vinna den här typen av matcher - För att ens ha en chans på Europa.



 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-08-21 17:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?