Platinumcars Arena, 2022-07-16 15:00

IFK Norrköping - Malmö FF
0 - 2

Fem snabba efter Norrköping - MFF 0-2

Ett möte mellan två pressade lag, som båda underpresterat och var i akut behov av poäng för att rädda den Allsvenska säsongen. När Norrköping försöker lösa sina problem med att sparka tränaren gör Malmö det genom att sparka boll och ta en enkel seger.

Årets mest gedigna
Det kanske inte gnistrade om det lilablå bortalaget. Men var inte detta den mest gedigna och bäst genomförda matchen för året under den kritiserade Milos Milojevic? Nittio minuter utan någon svacka. Kontroll både genom tryggt bollinnehav och ett väl sammanhållet lag. IFK Norrköping har bara en riktigt vass målchans efter att den listige Christoffer Nyman vunnit en nickduell mot Felix Beijmo. Fem byten i andra halvlek – med Eric Larsson som innermitt! – utan att tappa nämnvärt i struktur.

Omställningar
 En av de saker som saknats mest i år har varit ett fungerande omställningsspel. Idag sårades Norrköping gång på gång av framåtrusande malmöiter. Ibland ställdes det om efter bollvinst, men ofta också när man lyckades spela förbi Norrköping när hemmalaget försökte pressa högt.
Om Malmö fortsätter att hota på detta sätt kommer det också att lösa många knutar i uppbyggnadsspelet, då  kommande motståndare inte kommer att våga störa Malmö där på samma vis som Vikingur och Varberg kunnat göra den senaste veckan.

Moustafa Zeidan
Av fyra Malmönyförvärv var det köpet från Sirius som gladde mest. Klart att det underlättar när Zeidan kyligt kan placera in matchens första mål efter bara nio minuter. Som tia visade han sig mycket sugen på att få boll. Han gav en större dynamik i offensiv uppbyggnad genom att röra sig mycket i djupled. Ena sekunden strax bakom spetsen Kiese Thelin, i nästa nere på egen planhalva för att hjälpa till att kortpassa genom hemmalagets mittfält. En briljant djupledspassning som ställde Isak fri att skjuta in tvåan. Visade även kämpaglöd med sin långa löpning hem när Norrköping bjöds på en farlig kontring i sluttampen av andra halvlek.

Joseph Ceesay
 I förväg pratades det om att Joseph skulle bidra med speed. Och satan som det stämde. Vann massor av mark på sin kant och var den som efter en lång löpning med boll spelade in den boll som efter en misslyckad rensning ledde fram till ledningsmålet. Spelade i övrigt enkelt och klokt, kanske finns det mer att önska av kvaliteten på inspel när han kommit loss på kanten

Mahame Siby
Av nykomlingarna hade Fransk-Maliern haft det längsta matchuppehållet, och det märktes nog. Han var inte helt lyckad i sitt passningsspel, men visade i alla fall att han gärna ville ha boll. Defensivt fanns inte mycket att anmärka på, förlorade inte en enda duell i försvarsposition. Visade sin fysiska styrka i 48e minuten, då han egentligen stötte bort sig i ett försök att ta bollen av Maic Sema, men bara vände sig om och tryckte undan Norrköpingsspelaren för att plocka åt sig bollen.
 
Det fjärde Malmö-förvärvet på plan? Han spelade för IFK. Tänk att Laorent Shabani bara är 22 år – vi hoppas att han ställer till det för Häcken, HaIF, DjIF och Solna AIK i höst!
 

Stefan Sjöström@DrSjostrom2022-07-16 17:31:15
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?