Fem snabba efter Union Saint-Gilloise - MFF 3-2

Det blev tyvärr ny förlust i Europa League efter att Malmö tappat ledningen två gånger.

Pangstart
Malmö fick den perfekta starten på matchen. Berget vann boll till Kiese Thelin som hittade Martin Olsson som i sin tur fick bollen till Joseph Ceesay. Skottet var lågt och bra i mål! I ärlighetens namn borde rimligen målvakten ha räddat skottet, men likväl. 1-0 efter sex minuter

Resten av halvleken
Malmö stod upp några minuter till och låg rätt i det mesta. Men belgarna var bra. Mycket bra. 1-1 kom efter en dryg kvart när ett perfekt inlägg hittade Christian Burgess som knoppade in bollen via Johan Dahlin. Perfekt inlägg, men något passivt från Malmö såväl från kanten som centralt.
Belgarna var tunga och dominerade spelet, men skapade inte speciellt mycket. 1-1 i paus - övervikt spelmässigt på belgarna.

Tillbaka i ledningen
I andra halvlek tog sig Malmö tillbaka i ledningen efter en ypperlig omställning. Zeidan hittade Ceesay som något turligt fick fram bollen till Felix Beijmo vars inlägg var perfekt och Kiese Thelins skott var på samma nivå. 2-1!

Marddrömsminuter
Malmö höll ledningen i drygt tio minuter sen kvitterade Teddy Teuma med ett fint distansskott och pigge Victor Boniface vann en duell mot Ceesay och snurrade sen bort Lasse Nielsen innan han tryckte in 3-2. Två fina prestationer av belgarna, men också ett för passivt försvarsspel.

Godkänt men inte tillräckligt
Malmö gör på många sätt en bra match och håller ofta Union Saint-Gilloise borta från de farliga områdena, och man skapar också bra chanser - inte minst på slutet. Men till sist är det inte tillräckligt bra. Vi räcker inte till och vi gör några misstag som kostar för mycket. Vi har sett det några gånger nu och det är den bistra sanningen. Vi ska inte skämmas, men vi kan slipa på detaljerna.
Att vi förlorar är, sett till matchen, inte orättvist på något sätt. Men jag tycker vi kan ta med oss en hel del från det här.