Fem snabba efter Varberg - MFF 2-5

Fem snabba efter Varberg - MFF 2-5

Det blev faktiskt seger för di blåe och en jäkla massa mål.

Ola Toivonen
Det blev inte det året han och vi hade hoppats på. Men i dag visar han att det finns så otroligt mycket fotboll i honom. 1-0, 2-0 och 3-1. Tre vitt skilda mål som vittnar om hur otroligt bred han är i sitt kunnande.
Ola kommer inte kunna mäta sig med våra största, men han är en av de absolut bästa jag sett i MFF senaste 20 åren. 2020 var han periodvis helt outstanding och hans samspel med IKT det året var magiskt.
Tack för allt Ola.
Att du får avsluta karriären mot Degerfors är ju ändå rätt vackert.
Alla till Stadion. Ola ska få ett avsked han förtjänar.

Skadorna
Visst. Det finns mycket att säga om våra skador och mycket får nog läggas på kombinationen fel träning och åldersdiger trupp men vi har också en närmast sinnessjuk oflyt.
Tre korsband (här ska ju dock inte träningen uteslutas som åtminstone en faktor).
En helt sinnessjuk höftskada (Kunde varit mer rimlig på vissa delar av vår trupp....)
Och nu då tre hjärnskakningar på kort tid efter att Dennis fått utgå.

Det är liksom bara tramsigt.

Sören
Också oerhört glad att Sören hittade rätt i dag. Var ju otroligt bra mot Djurgården i en halvlek. Inte lika bra i dag, men gör istället mål. Bra så.
Jag tycker fortfarande han kan vara en nyttig och bra spelare för oss nu och nästa år.

Spelarna från frysen
Romain Gall, Matej Chalus och Emanuel Lomotey fick speltid i dag igen. Mohamed Buya Turay har kanske inte varit i frysen direkt, men väl i kylen.
Chalus och Gall visade att de ändå har kvalitet nog att få speltid. Framförallt Chalus gör en bra match i min bok. Gall är också ganska pigg, men skapar kanske för lite från en offensiv position för att man ska vara nöjd.
Lomotey däremot har det lite knepigare. Kommer ganska ofta fel i positionerna och förlorar ett par viktiga dueller - inte minst när Simovic satte reduceringen till 4-2.
Tror dock fortfarande en hel del på honom till nästa år.

Buya Turay blandar och ger men visar att han är betydligt vassare när han får ligga mer centralt. Gör också sitt första allsvenska mål i MFF när han rullade in 5-2 efter att ha rundat målvakten. Jag tycker att han och IKT borde ha goda möjligheter att utgöra ett mycket fint anfallsspar 2023.

Seger
Det var ett tag sen. Hur gör man nu? Knyter näven?
Vi vann igen - Malmö vann igen.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-10-30 19:22:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?