Fem Snabba efter Västerås SK - Malmö FF 1-1
MFF deppar efter två tappade pinnar i Västerås.

Fem Snabba efter Västerås SK - Malmö FF 1-1

Ett stort antiklimax för Malmö FF i Västerås och man får åka hem med en poäng och en förhoppning om ett oavgjort 08-derby i morgon.

Ett stort antiklimax
Utan att ta något ifrån Västerås är det naturligtvis väldigt svagt av MFF att inte kunna slå jumbon med fyratusen supportrar i ryggen på bortaplan.
Spelet var ganska trubbigt rent generellt, kanske var det nerverna som spökade, men oavsett vilket gjorde MFF verkligen ingen bra match och det blir ju något av ett slag i ansiktet på den tillresta bortaklacken att man inte klarar av att vinna mot ett lag som är så pass mycket svagare när det gäller så mycket.

Underligt svag avslutning
Henrik Rydström gjorde närmast defensiva byten, bortsett från att Taha Ali kom in, och slutforceringen uteblev i stort sett.
Det såg håglöst och klumpigt ut och det blev värre och värre ju längre matchen led. Västerås kändes mer intresserade av tre poäng än guldjagande MFF.
Jag förstår inte alls varför det blir så andefattigt spelmässigt eller varför Rydström tar ut offensiva ess som Botheim och Bolin när allt vi behöver är poängspelare. Jag är inte imponerad idag.

Hugo Bolin
Vill man hitta någon ljusglimt tycker jag att Hugo Bolin gjorde en bra match. Han låg bakom vårt mål och han utmanade ofta och lyckosamt mot VSK-försvaret.
Tyvärr var han ganska ensam om att komma upp i en godkänd nivå i MFF idag och tyvärr blev han dessutom ofattbart nog utbytt mitt i den andra halvleken, där jag nog anser att han behövdes som allra mest.

Nya tag
Nu väntar IFK Göteborg hemma och det är ju en trevlig tanke att få fira guldet på hemmaplan mot den gamla ärkerivalen.
Det gäller ju bara att vi tar oss samman ordentligt och verkligen presterar på topp för så som det såg ut idag vinner vi inte mot det pånyttfödda Blåvitt.
Det blir en grannlaga uppgift för Henrik Rydström att få fart på gänget igen.

Halmstrået
Jo, den finns ju där trots allt, chansen att säkra guldet i den här omgången.
Spelar Hammarby och Djurgården oavgjort i Stockholmsderbyt i morgon blir MFF "Mästare i kavaj" och personligen ser jag gärna att det händer.
Det är ungefär lika "lätt" att slå Blåvitt på beställning som Västerås och nu vet vi hur det gick.
Samtidigt krävs att Djurgården tar en derbypoäng i morgon för att vi skall ta guld och det känns ju inte heller jättesannolikt.

Pontus Kroon2024-10-19 17:15:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????