Fem snabba Elfsborg - MFF
Marko fick jobba hårt idag och gjorde, alla mål till trots, en hel del bra räddningar.

Fem snabba Elfsborg - MFF

Så här i efterhand hade jag kunnat tänka mig roligare saker att göra med min lördag eftermiddag än att se på match och skriva om den. Väldigt många roligare saker...Förlust med 4-0 svider, träningsmatch eller ej.

Nyförvärvsdebuten 
Colak jobbade på bra i den höga pressen i början av matchen och framåt visade han upp sig efter ungefär 10 minuter med en nick som gick strax över, dock var han offside. Det kändes lovande men så väldigt mycket mer såg man sen inte av Colak. Just detta är väl ändå det som oroar minst från matchen. Med bara ett fåtal träningar med laget och med lagkamrater som inte heller presterade något särskilt så kan man inte begära för mycket. Det blir spännande att se vad han kan prestera i kommande matcher. 

Ett läckande såll
Elfsborg fick rinna igenom lätt vid första målet och sen fortsatte vårt försvar att läcka som ett såll. Gång på gång stod Elfsborgare så fria att man undrade om de hade fler spelare än vi på planen. Nielsen brukar vara mångas hackkyckling och jag brukar försvara honom men idag hade han en riktigt dålig dag. Men han var absolut inte ensam. Kan på rak arm inte komma på någon som var riktigt bra. 

Långsamt och feltajmat 
Framåt såg det väl ändå hyfsat okej ut i första. Malmö hade mycket boll och en del fina spelsekvenser men återigen gick det alltför långsamt och tajmingen satt inte alls. Löpningarna i straffområdet kom alltför sällan och när de väl kom så var det passningarna som uteblev. I andra lyckades man få till ett par chanser på mål men inte heller effektiviteten fanns där. 

Målvaktsträning
Jag gillar inte att vara alltigenom negativ efter en match, oavsett resultat och prestation så, här kommer en positiv punkt: Matchen blev en intensiv träning för Marko. De som inte sett matchen och bara läser resultatet kan lätt luras att tro att Marko gjorde en plattmatch men så var absolut inte fallet. Han gjorde (läs tvingades till) flera riktigt bra räddningar. Vid ett par av målen lämnades han i ganska hopplösa situationer, det var väl egentligen bara vid frisparken han ändes lite tveksam om jag kommer ihåg rätt så här efteråt. 

Vill ni vara med? 
Att misstag görs kan jag köpa. Att passningsspel och tajming inte sitter fullt ut under försäsongen likaså, särskilt när man roterar friskt i startelvorna. Och visst kan man förstå att känslan för en tränignsmatch inte är densamma som när det drar igång på allvar. Men det som gnagt rejält i mig när jag sett matcherna under vintern/våren är att det så ofta sett så vädigt lojt och ointresserat ut. Och då har det ju ändå inte bara varit träningsmatcher utan också cuppajäveln. Och spelare som inte är givna i en startelva har fått chansen. Vi har haft stjärnor på planen. Men i flera matcher har spelare uppträtt som att de inte ens velat vara där. DET vill jag verkligen se en ändring på till nästa match. 

Åsa Flykt2021-03-13 17:15:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?