Fem snabba Elfsborg - MFF
Inte så jävla enkla, men dock, tre poäng.

Fem snabba Elfsborg - MFF

Det satt långt inne - men äntligen en seger

Äntligen
"Sometimes you can also win in an ugly way" sa Colak direkt efter matchen. Ärligt talat, jag skiter fullkomligt i hur det såg ut. Vi vann. Igen. Äntligen. Hur såg det ut? Frankly my dear, I don't give a damn. Det känns som en evighet sedan och kanske mer som en lättnad än som ett firande. men ändå.  Vi vann igen, Malmö vann igen, inte så jävla enkla tre poäng men: Who cares! 

Måste, måste, måste... 
På grund av den situation vi satt oss i så kommer det att vimla av "måstematcher" närmsta tiden. Vi har helt enkelt inte råd att förlora många päng framöver, och definitivt inte mot motståndare i toppen. Idag gick det vägen. Mina nerver tog rejält stryl ifag, jag förstår inte hur de ska klara 10 matcher till. Kan man byta ersättning för missade matcher mot terapikostnader?

Skademög
Ja, vi har en bred trupp. Den ska tåla skador. Men det börjar bli lite löjligt. Eftersom inget avslöjas om typ o nivå/allvarighet av skada (nej, över- respektive underkroppsskada räknar jag inte) är det såklart svårt att veta hur vi ligger till. Men, med tanke på att vårt täta spelschema kommande månader, ska vi komma överens om att det inte ser bländande ljust ut? Så har vi inte överdrivit i alla fall. 

Publik
Det normala (fotbolls-)livet närmar sig, steg för steg. Härligt att se en relativt stor Malmöpublik på plats, höra klacken. Ja, det låter kanske överdramatiskt men det känns verkligen som att livet återvänder. Och man ser tydligt hur mycket det beyder för spelarna. En match till med begränsningar, sen  drar det igång på allvar. Var och en av oss som har möjlighet att vara på plats har skyldighet att hjälpa fram pågarna sista tredjedelen av allsvenskan. 

Beroende suger
Att inte ha avgörandet i egna händer (fötter?) suger. Att behöva sitta och heja på ett annat lag i en match, för att vi behöver att de vinner - det känns inte bra. Inte värdigt. Vi ska inte behöva sitta och hoppas på att lag Y vinner för att lag X inte ska dra ifrån oss. Men nu är det den situation vi satt oss i - så det är bara att acceptera. 





 

Åsa Flykt2021-09-22 21:17:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?