1 - 2

Fem snabba: FK Qarabag - Malmö FF

Det blev riktigt pirrigt i slutet, men MFF höll undan och tog tre blytunga pinnar i den andra omgången av EL-ligafasen. Gött!

Fysiskt underlägsna i inledningen
MFF bjöd på ett tidigt mål även i denna match där man var helt oorganiserade i försvaret. Stryger var inte alls på plats och det lämnade Ponne en mot en mot den blixtsnabbe Juninho i Qarabag. Juninho bara gasade förbi Ponne och blev fri mot Dahlin där han avslutade kyligt ner mot höger stolpe. 1-0 bara efter dryga kvarten. Utöver målet var det även flertaliga situationer i inledningen där det blev alldeles för tydligt att Qarabag slog oss på fysik och löpkapacitet. Något att kanske fundera på för den sportsliga ledningen inför truppbygget 2025.

Snabb replik
För en gångs skull lyckades MFF kvittera relativt omgående. Man kom fram fint på vänsterkanten där Busanello slog in bollen lite på chansning kändes det som. Man var nämligen inte på plats med särskilt många spelare i straffområde. Däremot var Botheim precis på rätt plats och då spelar det ingen roll. Norrmannen avslutade mycket skickligt sätt. Helt otagbart för målvakten. 1-1.

När kommer målen Kiese?
Inför kvällens match intervjuades Kiese Thelin av Disney+ där man poängterade att han inte hade gjort mål ännu i varken CL-kvalet eller under ligafasen. Han svarade med att han inte tänkte så mycket på det och att det bara var att fortsätta jobba på så skulle målen komma. I slutet på första halvlek fick Kiese Thelin det gyllene läget att spräcka hans måltorka - men icke. Ett väldigt tamt avslut som målvakten hade koll på och det där var verkligen ett läge som Kiese borde ha förvaltat.

Botheim-show
I 47:e minuten var han framme igen Botheim. Det blev ett helnorskt samarbete där Berg Johnsen levererade ett fint instick till Botheim som på något sätt felvänd snurrade med sig bollen och avslutade perfekt vid bortre stolpen med vänstern. MFF hade vänt underläge till ledning i inledningen på andra halvlek!

Och vi andas ut...
MFF kontrollerade matchen väl fram till ungefär sista 15-20 minuterna där man blev rejält nedtryckta. Dessförinnan hade Qarabag en boll i mål som blev avvinkad för offside. En kvittering låg i luften men MFF höll hela vägen till slutsignal och oj vilka härliga tre pinnar efter den dystra premiären mot Rangers!