Fem snabba Göteborg - MFF
Dahlins ansiktsuttryck här symboliserar känslorna efter matchen väldigt väl.

Fem snabba Göteborg - MFF

Mörker, elände, misär, besvikelse, mög. Vad sägs om dessa fem snabba? Inom redaktionen föreslogs också R Ö V E N. Jag har dock försökt samla mig och göra en smula mer sansade punkter...

Cupförbannelsen lever vidare
Man vet knappt vad man ska säga längre. Hur många sjuka sätt finns det att tappa en cuptitel på? Men visst, självklart räcker det inte med två skador inom 10 minuter vilket vi hämtar oss från. Nej, sen ska en av våra mest rutinerade spelare RAMLA i en situation som inte ens kändes speciellt farlig och ge bort ett kvitteringsmål. Självklart. Det är ju MFF i cupen. Herregud. När sonen, nio år, återigen konstaterade att trots att MFF är bäst är det det 31 år sen vi vann cupen så muttrade jag att vi inte kommer att ha vunnit den när han fyllt 31 heller. Bittert men så känns det. 

Det började ju så bra
Om man skulle vara sån som inte är rädd att jinxa (vilket jag är) så hade man nu kunnat tänka efter första tio: Det här tar vi! MFF radade upp chanser och halvchnser första 10, Berget och Isak var inblandade i det mesta.

Sen började skadorna rada upp sig
Först fick Rieks en rejäl smäll och vad som såg ut att vara ett otäckt köttsår. Efter bara ca tio minuter var första bytet ett faktum. Knappa kvarten senare viftade farbror Oscar mot bänken, han som varit så fenomenalt bra i flera matcher. Ytterligare ett byte, och bara halva första halvleken var spelad. Vi tappade flytet och lät Göteborg komma in i matchen och tvivlet började komma. Men så tändes hoppet igen.

Och det var Ol a la la som tände det 
Återigen gör han ett viktigt mål för oss Ola. Och i matchens slutsekunder hade han chansen att sätta ett till. Där missade han. Men det finns inget tvivel om att han är en sjukt bra värvning och han kommer att göra många fler viktiga mål för oss fram över. 

Med en halkning började skeppet sjunka
Med Oscar skadad kom Behrang in som mittback, en inte helt naturlig position för honom i en fyrbackslinje. Det gick ändå ganska hyfsat. Det vill säga tills det vara återstod ett par minuter av ordinarie tid. I en situation där han bara skulle ta hand om bollen och spela den vidare till Dahlin eller någon av backkollegorna fastnar och/eller halkar han och där och då började misären. Göteborg kvitterade och där gick en väldig massa luft ur MFF kändes det som. Dåligt försvarsspel även på Götebors ledningsmål och därefter fanns mest besvikelse och uppgivenhet kvar. 
 

Åsa Flykt2020-07-30 20:40:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?