Fem snabba Götet-MFF
"Gör MFF mål så är det IKT som gör dem" - sades det vid flera tillfällen inför matchen. Och det blev sanning också idag.

Fem snabba Götet-MFF

Klassikermöte. Fullsatt och härlig stämning. 1-0 seger. Bara att konstatera att man haft väldigt många tristare måndagskvällar i sitt liv.

Ensamma med full pott
Visst - man ska inte läsa in för mycket så här tidigt på säsongen men visst ser det rätt gött ut så här långt. Ensamma i topp med full pott sitter inte alls fel. Jag längtar resdan till hemmamatchen om en vecka"

Täpp igen please
Okej, efger en sån här seger ska man inte gnälla så mycket. Men, för att inte dra iväg i total eufori så får jag erkänna att i första halvlek blev jag snabbt väldans trött på namnet Norlin. Redan efter knappa kvarten hade han kommit till ett par chanser och han fortsatte oroa MFF-försvaret matchen igenom. Visst får man räkna med att det kan bli såhär ibland när vi spelar offensivt och pressar högt men nog är det väl lite väl enkelt att komma igenom vårt försvar lite väl ofta. Men det går inte bara att skylla på backlinjen (jag vet att många älskar att skylla allt och lite till på Nielsen) utan det handlar också en del om slarviga bjudningar från våra mittfältare. Kan vi skruva till detta så ser det ju närmast löjligt bra ut.  

Skönt med 1-0? 
Ofta citeras Hasse Borg med sin, numera klassiska, kommentar: Det finns inga skönare segrar än 1-0. Jag både håller med och inte. Det finns ju nåt speciellt med den där nerven, att bara leda med ett mål. Ens lag kan dominera hur mycket som helst, men ett enda litet misstag kan räcka för att motståndarna ska kunna sno till sig ett poäng. Adrenalinet som detta åstadkommer är såklart rätt härligt, när det slår väl ut. Men, med det sagt: Det gör ingenting alls om ens lag, mellan dessa tighta vinster, pressar in nån rejäl "håll-käften-seger". De där när man bara njuter och väntar på nästa mål. Idag fanns det gott om chanser att döda matchen från MFF:s sida. Men det lyckades inte. Och när resultatet blir såhär så må det väl vara hänt. Firandet efter matchen var ljuvligt att se!

Vår målgörare
Inför matchen hade studion när det gällde MFF totalt fokus på Isaac Kiese Thelin - "Ska MFF göra mål så är det han som gör dem" sa de vid ett flertal tillfällen. Och, ja, vad ska man säga - de hade ju inte fel idag heller. Han får gärna fortsätta ösa in mål vår käre IKT.

Härligt klassikermöte
För många MFF:are och kanske i synnerhet för oss gamlingar så är mötena med IFK Göteborg höjdpunkter på säsongen. Det är ju helt underbart med såna här matcher, med i princip fullsatta läktare, sång från båda håll i 90 minuter och hög intensitet och mycket känslor på planen. Tabellplaceringar inför mötena spelar mindre roll (även om såklart toppmöten kittlar lite extra)  - här är historik lika viktig som nutid. Även om det skojas(?) en del om att göteborgarna nu inledningsvis huserar i botten av tabellen så vill jag definitivt inte se dem trilla ur. De här matcherna med extra själ och hjärta både på och utanför plan är underbara! Och såklart extra härliga när man vinner. Jag är så otroligt glad för alla er som reste till Göteborg och jag hoppas att ni får en härlig hemresa. 

Åsa Flykt2023-04-17 21:15:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?