Bravida Arena, 2022-10-23 17:30

Häcken - Malmö FF
2 - 1

Fem snabba - Häcken-MFF 2-1: Malmö i fritt fall

Fem snabba - Häcken-MFF 2-1: Malmö i fritt fall

Svårast tänkbara bortamatch för vårt krisande himmelsblå lag. Ändå såg det riktigt okej ut första… 25 sekundrarna. Sedan rann Häcken igenom för att bekvämt sätta 1-0. Den som råkade komma efter minut ett skulle nog inte förstå att Malmö var i underläge resten av matchen. Viljelöst. Saktfärdigt. Ingen bryr sig när Häcken maskar. Trots att Alexander Jeremejff tar ett idiotiskt rött kort med 40 minuter kvar är Häcken nog så bra som oss i andra halvlek.

Backlinjen
Många skador en backlinje med tre fjärdedelar ovana spelare: Lomotey mittback, Beijmo högerback. Och Erdal högerback! Hur det gick? Beijmo bland de bästa himmelsblå idag, och får följaktligen knoppa in vårt tröstmål. Rakip hade svårt med positioner, vilket visade sig redan vid Häckens ledningsmål.

Lomotey? Vi får nog vänta med domen. Stötte högt upp på mittfältet några gånger som skapade ytor bakom. Litet likt Lasse, kanske ser instruktionerna ut så? Ser snabb ut, stark i närkampsspelet. Pluspoäng för att han tar intensiva löpningar för att göra sig spelbar i Malmös söliga uppbyggnadsspel. Han vill vara en del av lösningen där.

Åges gnäll
Så trött på tränare Hareides ständiga bortförklaringar. Efter debaclet mot Värnamo förklarar han att han var tvungen till byten för att spelarna är trötta i benen. Efter den svaga matchen mot IFK Göteborg återkommer han till att det hårda matchandet tar ut sin rätt. Efter förlusten mot Union Berlin är det Uefas fel. I torsdags deklarerar Åge för Aftonbladet att det är Fifas fel att det blir tätt mellan matcher.

I dagens halvtidsintervju: spelarna är slitna.

Åge: Vi har dom förutsättningar vi har. Du tränare. Ögonen på bollen tack.


Hedersvåld
Ledarens attityd är viktig för spelarna. Efter de två senaste förlusterna har det pratats om att nu är det bara hedern att slåss för de återstående matcherna. Idag fick vi se ett Malmö FF som gjorde våld på allt vad heder är.

En lam insats trots numerärt överläge i nästan en hel halvlek. Sex gula kort i en match som inte är särskilt intensiv. ACs och Isaks helt onödiga när spelet är avblåst. De andra kommer till när vi kommer efter på grund av dåligt fokus. Tre man avstängda nästa match mot Varberg.


Skadeglädje
När det inte finns något att glädjas åt rörande Malmö prestation är det bara att komma ut som bitter och småsint.

Två bra saker hände idag:

Helsingborg är ett lag i superettan, fint att se vår gamle Djurdjic rulla in spiken i kistan och fira på sin tidigare hemmaarena.

Hammarby spelade idag bort sig från guldet genom att förlora mot Elfsborg

Ställföreträdande glädje
Och om jag ska fortsätta att grabba efter halmstrån. Häcken går mot guld. Och det med inte mindre än fem tidigare MFFare i truppen. Hammar och Uddenäs, fostrade i Malmö. Friberg, Jeremejeff och Sana, som alla varit uppskattade MFFare. Alla utom Uddenäs har redan vunnit SM-guld, men då i himmelsblått.


 

Stefan Sjöström@DrSjostrom2022-10-23 19:52:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?