Tele2 Arena, 2022-05-02 19:10

Hammarby - Malmö FF
0 - 0

Fem Snabba Hammarby - Malmö FF

Fem Snabba Hammarby - Malmö FF

0-0. Ibland blir det inte roligare än så.

TELE 2
Att se fotboll på plast är att långsamt dra själen ur mig. Det grönsprayade underlaget tar det bästa jag vet och gör det…tråkigt. Självfallet bjussas det på ännu en skada, denna gången Berget. Detta var inte bra reklam för svensk fotboll, som det brukar heta. På spanskt manèr tråkar, förlåt, tröttar Cifuentes Hammarby ut motståndaren såväl som alla fotbollsälskare som valt att se på matchen. Death by a thousand papercuts. Gör mig en solid, Cifuentes: skjut mig i huvudet vid matchstart nästa gång. 

Första halvlek
Första femton är en konstant belägring om än förutan särskilt många målchanser. Därefter jobbar sig MFF in i matchen, slår förstapressen och börjar skapa chanser. Halvlekens bästa landar vid Rieks fötter som tyvärr inte lyckas förvalta sitt patenterade Rieks-läge. Why, som klassiske Frans Thyssen hade frågat sig. 

Andra halvlek
snaaaaaaark

Vad tar vi med oss?
Detta var en match som var viktig att inte förlora. Gott så. Två raka matcher utan insläppt mål på mardrömsarenan, i samtliga bemärkelser, är starka papper. Ett insläppt på sju (räknar in DIF i cupen) är otroligt lovande. Bajens glödheta offensiv försvann in i det mörka hål som är MFF:s heliga treenighet: Dennis, Lasse & Johan. I övrigt tycker jag att vi har gått in i matcherna på Tele2 under Milos med ett helt annat lugn är jag sett tidigare år. Klart att det hettar till någon gång men jämfört med hur det har sett ut tidigare är Milos värd en eloge även för detta. Våran alldeles egna peruan gör en väldigt bra och väldigt viktig match för laget. Spelaren formligen älskar små ytor samt att varierat slå sina passningar långt, kort, bak samt, allt som oftast; fram. Han skänker medspelarna tid, mod och skapar kanske framförallt en väldig frustration bland motståndarna. Kul. 

Inhopparna
Abubakari, Nanasi och Hugo Larsson kommer in i för dem otroligt otacksamma matchbilder. Rent krasst är det likväl matcher som dessa som chanser måste greppas och hjältar skapas, annars får man fortsatt stå utanför. Med det sagt gör dem absolut tillräckligt bra inhopp.
Det här med att Hugo Larsson och Nanasi varvas i hierarking, försöker Milos hålla båda nöjda och redo? Antagligen.

 





 

Jon Nordströmjon.nordstrom@gmail.comjonan822022-05-02 21:35:02
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?