Fem Snabba: Hammarby-MFF 2-2 - årets mest underhållande match
Himmelsblå glädje efter AC:s ledningsmål.

Fem Snabba: Hammarby-MFF 2-2 - årets mest underhållande match

Puh! Mästarna åkte till Stockholm för en match många misstänkte skulle bli avslagen. Istället fick vi se en batalj som bjöd på det mesta.

Startelvan
Med mer än halva gänget i coronasjukstuga de senaste veckorna var spekulationerna kring startelvan många: skulle vi ställa upp med juniorerna? Har Fedel och Tomasson kvar spelarlicenserna? Skulle jag själv, i egenskap av medlem, tvingas snöra på mig 40:orna (Ja, jag har små fötter? Låt mig vara) och åka med upp till Stockholm? Nädå, det visade till slut att vi kunde ställa upp med en elva med idel klasspelare - och dessutom kunna byta in två spelare som spelat mästerskap för svenska landslaget. 

Motivationsbrist? 
Med guldet klart och mer eller mindre obefintliga förberedelser var det många som trodde att MFF inte skulle visa sig vara tillräckligt motiverade för att hota Hammarby. Omotiverade? Mot Zlatans sidoprojekt från Södermalm? Please. Mästa Mästarna gick in i matchen med huvudet högt, bröstet utåt och siktet på vinst. Det small i närkamperna och presspelet satt återigen som en smäck. Ledningsmålet kom lika logiskt som rättvist.

Anders Christiansen
Efter 1-0-målet tar Hammarby över allt mer av spelet och kvitterar välförtjänt. När pausen nalkades tänkte alla att vi skulle göra det med ett oavgjort resultat att summera halvleken med. Alla - utom Anders Christiansen. Från 30 meter, mer eller mindre stillastående, bombade han in 2-1-målet otagbart i bajenkeeperns vänstra kryss. 

Vad gör han ens här? Hur är det möjligt? En man bland pojkar och den i särklass bästa spelaren i den här serien. Han är den perfekta kombinationen av slitvarg, teknisk virtuos och passningsgeni. Vår himmelsblå Zidane. 

Marko Johansson
Enbart den pressade utsparken i Ola Toivonens bröstkorg är värd en plats på listan, men det stannade inte vid det. Gör en utmärkt insats och reflexräddningen på hockeymanér på Kacaniclic chans i slutminuterna är bland de sjukare man sett på mycket länge. 

Är Johan Dahlin frisk tills nästa år har vi en väldigt intressant konkurrenssituation att se framemot. 

Årets mest underhållande match?
Här gick vi trodde att det här skulle bli ointressant, en parantes, en tillställning utan tändning. 

Det blev precis tvärt om. 

Det var högt tempo, mycket målchanser, kuring med Sören Rieks i huvudrollen och precis allt annat man egentligen kan begära av en fotbollsmatch. MFF är under stora delar av matchen det bättre laget, men även Hammarby gjorde en bra match och kunde ha avgått med segern efter chansparaden i slutet. Nu blev poängen delad och jag tror inte vidare många opponerar sig mot detta. För mästarna väntar Varberg härnäst och blir den matchen ens hälften så sevärd ska vi vara glada. 

Carl Angerborn2020-11-22 19:44:50
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?