Tomhet och ett sista hopp som dog.

Tomt och jobbigt
Just nu känns det bara tomt. Och sorgligt. Och förvirrande. Att som MFF:are inte ens ha minsta lilla tro på att vårt lag skulle kunna vända en match - det är så fel och så jobbigt. Egentligen skulle jag vilja slippa skriva fler punkter, eller kopiera denna fyra gånger till.

Första halvlek - typisk 0-0 match
En tanke var om det var den tunga planen som gjorde första halvlek så otroligt fattig på chanser. För, förutom en period på dryga 5 minuter i inledningen så hände det inte mycket farligt runt Diawara. Förutom när han rensade undan bollen märkligt dåligt vid 2-3 tillfällen. Noll skott från Blåvitt i första halvlek. MFF kom i alla fall till nästa dussinet skott, men bara ett av dom på mål. Men (ni kommer att känna igen detta): Försvarsmässigt såg det bra ut, MFF skapade en del men inte dom riktigt farliga chanserna och det saknas mycket kvalitet i sista tredjedelen. Första halvlek var verkligen ingen propaganda för fotboll.

Hoppets låga tändes... och släcktes
När IKT och MFF gjorde 1-0 redan efter mindre än en minut i andra halvlek, dessutom väldigt snyggt trodde jag verkligen att det var nån slags början på en vändning på denna tunga säsong. Särskilt med tanke på hur IFK Göteborg såg ut i första halvlek. Men det var som att vårt mål var det som fick dom att vakna. Hoppet - som har gått igenom lika många liv som en hel flock katter - fick sig en rejäl törn vid 1-1 och dog totalt vid 2-1-

Även planen var tung
En sång om MFF:s guldsäsong 1986 innehåller textraden "Premiären gick i Stockholm mitt på dan, på en åker som man kalla fotbollsplan". Fullt så illa var det kanske inte här. Men den såg inte bra ut från början, i synnerhet inte i straffområdena, och ju längre matchen led desto mer brun blev den. Den såg tung och svårspelad ut. Nope, det är ingen försök till undanflykt. Bara ett konstaterande.

Säsongen 2022 i en händelse
Ola Toivonens skott högt över mål från nära håll i slutminuterna, där det var en så uppenbar chans att ändå rädda en poäng och få med sig en kick inför slutspurten är så signifikativ för Malmö FF 2022. Chanser som man normalt sett sätter 99 gånger av 100 missar man, dessutom på ett rätt så pinsamt sätt.