Fem snabba IFK Norrköping - Malmö FF 1-1
Oavgjort igen

Fem snabba IFK Norrköping - Malmö FF 1-1

En trevande inledning 

Norrköpings spel i framförallt första halvlek stör uppenbarligen Malmö FF. MFF har svårt att hitta ett eget spel och Norrköping gör det bra. Att det är två topplag som möts blir tydligt när skickligheten hos spelarna visar sig men spelet är också förhållandevis segt och avvaktande. Första halvlek kommer inte gå till historien som någon fantastisk halvlek men den var trots allt relativt välspelad. 

Lewicki 

Oavsett resultat och färg så hoppas jag samtliga bedömare ser att Lewicki var matchens spelare idag. Han har var helt outstanding och var så ettrig och sådär bra som gör att han blir aktuell för landslaget. Satte knappt en fot fel och är Oscar bra så är det svårt att göra mål på Malmö FF. 

Franz 

Kaisern gör alltså mål igen. Han är där han ska vara och framförallt gör Franz utöver målet en riktigt bra insats tillsammans med Anel i förvaret. Det är två stabila försvar på plan och bristen på anfallsspel beror snarare på bra försvar än att anfallarna var dåliga idag. MFF håller koll på Norrköpings stjärnor under större delen av matchen och både Franz och Lewicki är bra. 

Marko 

Vi fortsätter hyllningarna av spelare som kanske fått ta en del skit. Marko gör det oerhört bra idag och gör utöver räddningarna han ska göra även avgörande räddningar som han ska göra men kanske inte gjort i samma utsträckning som idag. 
Marko är 22 år och visar en pondus i sitt straffområde och framförallt är han oerhört spelintelligent med ett bra spelsinne som sätter ut bollarna snabbt men snabba inkast och idag även bra utsparkar. För varje match som går blir jag mindre och mindre orolig för Dahlins skada då Marko gör det utmärkt. 

Oavgjort, igen 

Trots att MFF gör en bra match så kommer Norrköping till avslut efter en hörna och visst kvitterar Norrköping sent i matchen återigen. Inte helt rättvist i förhållande till matchbilden och framförallt andra halvlek men det visar återigen hur svårt Malmö har att avgöra matcher under 2020 och i synnerhet under senaste månaden. Oavgjort borta mot Norrköping är bra men inte efter hur matchen utspela sig. Ett framåt för spelet i allsvenskan men surt att bara få med sig oavgjort. 

Kalle Dahlberg2020-09-20 19:24:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?