Fem snabba - KFF-MFF: Ena handen på bucklan
Guldmålsfirande?

MFF tog ett stort kliv mot guldet när Kalmar besegrades.

MFF kom frustandes ut ur startgroparna och inledde matchen med sedvanlig intensitet. Chanserna kom som det berömda brevet på posten, men avsluten var i likhet med de i  Häcken-matchen alldeles för svaga. Colak träffade stolpen och brände en straff och Adi Nalic missade en hel rad med lägen. Guldfrossa? Kanske. Samtidigt såg spelet bra ut och känslan inför andra halvlek var att det här nog skulle ordna sig.

Efter paus blev det helt plötsligt sämre. Det i första halvlek så framgångsrika presspelet kom av sig och Kalmar fick bättre kontroll över såväl boll som matchbild. Det hela kändes ytterst obehagligt och känslan av guldfrossa blev allt tydligare.

Bytena
Med anledning av ovanstående kände Jon Dahl Tomasson sig nödgad att agera. Enter Erdal Rakip, Jo Inge Berget och Malik Abubakari. Med den bredden på bänken kommer det alltid vara svårt för motståndarna att hålla tätt i över 90 minuter. I den 83:e minuten, en minut efter att han äntrat planen, slår Malik en perfekt avvägd crosspassning till nämnda Berget som till skillnad från sina anfallskamrater är klinisk när läget ges. När säsongen summeras kan det mycket väl ha vara guldmålet vi såg.

Lasse Nielsen
Att Anel Ahmedhodzic och Niklas Moisander är allsvenska toppbackar råder det konsensus kring. Huruvida Lasse Nielsen är detsamma har det bråkats om sedan han för första gången tog på sig himmelsblå tröja. Dessa tvivel borde nu vara undanröjda. Dagens och höstens främsta MFF-försvarare. För evigt underskattad, vad det verkar. Darrar aldrig i viktiga matcher.

Marginaler
Nog ser det ut som om Birmancevic faller utan beröring i samband med straffen och visst var Moisanders hand i höjd med straffområdeslinjen. Med tio minuter kvar bankar Sebastian Ring en boll ribban och några minuter senare är det 1-0 till de himmelsblå. Bra lag förtjänar tur, eller hur brukar det låta? Samtidigt: ingen kan hävda att segern var orättvis.

Imorgon kan vi bli mästare i kavaj. Blir vi inte det blir vi det istället på lördag. Det här matchbollen av modell större kan jag inte se oss slarva bort. Ena handen är på bucklan, låt oss roffa åt oss hela.