Eleda Stadion, 2024-05-16 19:00

Malmö FF - GAIS
1 - 0

Fem snabba - Malmö FF - GAIS

Fem snabba - Malmö FF - GAIS

Serieledarna tog under torsdagen emot de imponerande nykomlingarna GAIS hemma på stadion. Det blev till en svettig tillställning där MFF återigen drog det längsta strået efter ett sent avgörande.

Sedvanlig rotation i startelvan
Precis som mot Elfsborg gjorde Rydström fem förändringar i elvan från föregående match. Dahlin, Busanello, Rosengren, Rieks och Botheim ut. Friedrich, Olsson, Jörgensen, Bolin och Kiese Thelin in i elvan. Mot Elfsborg berodde förändringarna till stor del på avbräck i truppen. Idag var det inga nya noterbara avbräck på spelare och därmed får man nog tolka rotationen som att Rydström helt enkelt ville ge andra spelare förtroende.

Trevande första halvlek
De inledande 45 minuterna präglades av ett relativt lågt bolltempo som inte mynnade ut i särskilt många farliga målchanser för de himmelsblå. Första halvan av halvleken var det svårt överhuvudtaget för MFF att ta sig in i offensiv tredjedel, innan man succesivt började trycka ner GAIS lite mer mot sitt straffområde. Kiese Thelin var framme på en hörna med en farlig nick, men i övrigt var han ganska osynlig och fick inte mycket bollar att jobba med.

Bytena
Efter timmen spelad byttes Jörgensen och Bolin ut mot Ali och Botheim. I 76:e minuten byttes Olsson och Pena ut mot Busanello och Christiansen. Och visst blev det en viss kvalitetsökning sista halvtimmen. Kiese Thelin började äntligen bli lite mer involverad när han fick ha sin partner Botheim bredvid sig. Även Ali kom in med energi och utmanade på sin vänsterkant. Däremot tog han oändligt med dåliga beslut i slutmomenten vilket var lite förvånande.

Capitano!
I den 84:e minuten klev han fram, Pontus Jansson! Det såg ut som det gjorde i Brentford när han nådde högst på hörnan och nickade tillbaka den in i bortre hörnet. Och vem gjorde assisten? Självklart Sebastian Nanasi. Nykomlingar verkar vara oerhört svåra att knäcka. Likt Västerås SK satt den lika långt inne idag. Men 3 poäng är 3 poäng.

Tung avstängning
På stopptiden tog Jens Stryger Larsen dessvärre sitt tredje gula kort för den allsvenska säsongen vilket resulterar i en avstängning i bortamötet mot BK Häcken. Ett mycket tungt avbräck. Frågan är lite vem som ska gå in och ersätta honom. Idag fick Anton Tinnerholm inga minuter. Kanske vågar man satsa med honom på måndag trots att han inte har spelat mer än 15-20 minuter hittills?

Vad tyckte ni om matchen? Kommentera nedan!
 

Jens Ljunggren2024-05-16 21:18:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?