Fem Snabba Malmö FF- IFK Göteborg
Så här glad är man när man gör mål mot Göteborg

Fem Snabba Malmö FF- IFK Göteborg

Malmö FF vann komfortabelt hemma mot ett tamt IFK Göteborg i mesta mästar-mötet. Slutresultatet 1-0 hade lika gärna kunnat skrivas 3-0.

Skönt
...att vinna igen. Ibland är MFF så väldigt förutsägbart. Lika kallt som man kan räkna med topprestationer mot lagen vi vill slå (...jag var på väg att skriva topplag) lika säker kan man vara på att det aldrig någonsin kommer att bli champagnefotboll borta mot Värnamo, Sundsvall och allt vad de heter. Göteborg 2022 är helt ok men är en bra bit ifrån Malmös kvalitet (såvida man inte frågar Pontus Farnerud). Efter att ha maskat, förstärkt och spelat allmänt grisigt är charaden Stahre spelat om ett uppdaterat IFK 2.0 förhoppningsvis över. Långbollarna från och med minut 70 och fram kändes igen va?

Drömfotboll
... inledningsvis, OJ vad man mös första 20! Toivonen - årets nyförvärv! AC var AC! Och Lewicki var... vänsterback! Självfallet löste han det också, med den äran. 

Skador
... igen. AC var näste nyckelspelare att ryka på det. Jag förstår att korsbandsskador är väldigt slumpartade, även om det börjar bli ett par nu. Men muskelskador och krampkänningar i nära nog varje match? Spelar Milos spelare som ligger på gränsen, är fysteamet post Ben Rosen problemet eller har vi ren otur? Oavsett vad det rör sig om ser jag helst att seriens förvisso bredaste trupp klarar sig undan bättre framöver. ACs Ersättaren Hugo Larsson fick inte riktigt till det va? Undrar om den för dagen petade Nanasi kom upp ett hack i rangordningen till följd av Larssons andra raka miss att ta chansen. Och ja, jag vet att Hugo är 17 år ung men de krigar alla på lika villkor enligt Georgsson. Oavsett kan det konstateras att AC kommer att saknas borta mot Bajen nästa vecka och antagligen i ett par matcher ytterligare. 

Uppställningen
... kändes igen från Europaspelet (...ni vet, den riktiga ligan). Den behåller vi mot Bajen nästa vecka, va? Offensiven tickade på som ett klockverk idag! Sen är det inte alls dumt att vi återigen håller nollan. JDT:s kanske största brist är i princip helt igentäppt i år. Hur är det man säger, lag byggs bakifrån och backlinjer vinner titlar? En sanning som egentligen blivit utdaterad men vet ni, vår offensiv är så bra att det egentligen bara var en tidsfråga innan den skulle brisera.

Säsongen
... är igång! Fem omgångar in börjar den väl kanske inte sätta sig allt för hårt ännu men visst är det härligt att konstatera att vi kommer att vara med där uppe och fightas i år igen? AIK är AIK, DIF har inte riktigt kommit igång och Elfsborg blandar och ger. Kvar står Bajen. Med en av Bajen och media påhittad rivalitet har matchen ändå fått något visst över sig, till slut. Det ska bli väldigt intressant att se hur de står sig mot Mesta Mästarna efter att ha vunnit säsongens fem inledande matcher.



 

Jon Nordströmjon.nordstrom@gmail.comjonan822022-04-25 21:55:06
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?