Fem snabba Malmö FF - Kalmar FF
En dubbel av Isaac ledde oss till seger.

Fem snabba Malmö FF - Kalmar FF

Värmen och Malmös tyngd och Isaacs dubbel satte dagordningen när tre pinnar hämtades in på serietoppen.

Värmen
30 grader och helt vindstilla under dagen. Perfekt strandväder med andra ord... men kanske inte om man vill se tempostark fotboll. Under framför allt första halvlek är tempot inte jättehögt och därför är det inte heller jättesvårt för Kalmar att freda målet.


Straffet
Anel Ahmedhodzic har sitt stora genombrott i år. Med sin snabbhet, styrka, brytningssäkerhet och jättefina uppspelsfot är han MFF:s nästa stora försäljning. Men han har fortfarande små detaljer att jobba med, så som markeringsmissar som kostat poäng - och idag en rätt klumpig hand två och en halvmeter upp luften. 1-0 och uppförsbacke IGEN för di blåe.


Många skott... få på mål
Malmö skjuter massor men det är inte mycket som träffar mål. Det är skott på avstånd, skott från boxen. Det är nickar efter hörnor men det är inte så mycket som går innanför stolparna. Och när det väl går på mål så stod Hägg Johansson för det mesta i vägen.


Malmös tyngd och slutforcering
Men det är svårt att stå emot MFF i 90 min. Alla vet hur det är att möta Malmö numera. MFF är fysiska, de är tunga och de springer massor. Spelare som Isaac, Ola, Gische o Jo Inge kan inte vara kul att möta när de trycker på med all fysik. Idag ger det oss segern efter två mål av centertankern Kiese Thelin.


Jakten på IFK är igång
Tre pinnar till Malmö, noll till Norrköping. Nu är vi fyra poäng bakom. Hade vi inte tappat segern sist hade det bara varit en poäng. Men Peking känner flåset, nu kommer vi!

Fredy Espitia2020-07-19 16:27:40
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?