Fem snabba Malmö FF - Rangers FC 2-1
Ytterligare en skottedödare?

Fem snabba Malmö FF - Rangers FC 2-1

Skulle MFF återigen ta ett steg närmare till Champions League eller skulle Rangers FC få med sig ett bra resultat till returen i Glasgow nästa vecka? Om det var någon som tvivlade var det MFF som fick med sig ett helt ok resultat till Skottland och nu är det skottarna som trots en sen reducering spelar med all press.

1. Trycket, stämningen, hymnen

Det är en förbannad ynnest att få vara på stadion och se på match. Jag blir sanslöst imponerad att dryga 5000 kan göra så mycket ljud och framförallt är det något så oerhört härligt att se hela stadion hoppa. Publiken är sanslöst taggade och vartenda inkast, varje hörna och varje duell möts av total eufori eller burop från publiken. 

2. Jag förstår inte positionerna 

Lewicki är under större delen av matchen högre upp än Christiansen, i startelvan står Lewicki uppskriven som högerback men där spelar mest Berget när denne inte är uppe och får bland annat Malmös farligaste chans under matchens 20 första minuter. Från att ha haft för många högerbackar spelar nu ingen av dem och inte att ersättarna gör det dåligt men visst har JDT något lurt i görningen.
Utöver detta har Birmancevic någon roll som utgår från vänster men ändå inte. AC han hämtar boll men tar sig hela tiden framåt och Moisander spelar vänsterback. Det enda som är detsamma som vanligt är Colak längst fram, mittbackarna och givetvis älskade Bonke som fortfarande inte kan skjuta en boll mot mål. 

3. Rangers FC = Inget dåligt fotbollslag men långt ifrån världsklass

Rangers gör en bra match men den här totala överlägsenheten visar sig inte under matchen. Dels ska det maskas vid varje inkast och Rangers farliga chanser i första kommer på omställningar som kunde blivit farliga om MFFs försvar inte var på tårna. Bevisligen är Rangers ett annat lag än för tio år sedan (på flera sätt) men det slog mig flera gånger hur mycket bättre lag MFF också har blivit under de senaste tio åren. Säger kanske sig själv men att vi står upp mot ett lag som är mer värda, har högre löner och gör det med en självklarhet säger något. Tio år sedan kunde vi inte hantera Alkmaar, Swansea eller Zagreb när vi nu i stora stunder spelar betydligt bättre än Rangers som trots sin korta historia ändå tog sig till kvartsfinal i EL förra säsongen. 

4. Två snabbaste målen efter varandra i MFFs historia? 

Andra halvlek hinner knappt börja innan MFF gör 1-0 genom gammeldansken Rieks (förläng nu för tusan) och direkt i anfallet efter, mindre än två minuter senare gör Veijko två mål med ett riktigt bra skott nära målvaktens vänstra stolpe. MFF bara trummade på i början av första och Rangers hängde inte med för fem öre. Det är otroligt att se MFF spela på detta sättet och det bästa jag sett 2021 med råge.  

5.  Vinst/oavgjort/förlust 

Jag vill egentligen inte slänga mig med ord som otrolig, fantastiskt, makalöst och perfekt. Denna match var dock närmast allt ovanstående. MFF anfaller otroligt, mittfältet gör en fantastisk match och försvaret gör saker som är helt makalösa. På det hela är detta en perfekt genomförd match av precis hela laget och utan att sätta betyg på samtliga spelare så är det ingen spelare som är under en fyra av fem i betyg. En otrolig arbetsinsats som får krönas med en övertygande seger över ett lag vi var av nästan samtliga journalister och tyckare uträknande emot.
Returen nästa vecka kommer bli så oerhört spännande att jag knappt kan vänta på att grabbarna åker till Skottland och gör en lika bra match där. Såklart sätter det en viss stämning att Rangers lyckas göra ett mål i femte övertidsminuten men en otroligt bra match av MFF. 

Kalle Dahlberg2021-08-03 20:53:27
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?