Fem snabba Malmö FF - Varberg
Uselt.

Fem snabba Malmö FF - Varberg

Jag hatar att skriva saker i affekt. Jag hatar att skriva när MFF har förlorat eller spelat dåligt. Tre omgångar tog det och nu är man sur som en citron. Här kommer i alla fall fem snabba.

Anders Christiansen 

En lagkapten ska inte ta två gula för två olika situationer under två minuter. Det är så otroligt dåligt och en lagkapten ska veta bättre än det. Mackan kunde göra samma sak men varje gång fick han kritik för det och det ska AC ha nu också. Efter att ha varit en ledare första två matcherna så visar han i den här matchen exakt varför han inte ska vara lagkapten. MFF fick i dagens match spela mer än en halvlek utan AC och med tio man, så oerhört onödigt och han har nu tid att fundera på hur han vill komma tillbaka från detta. 

Resultatet 

2-2 mot Varberg, smaka på den. Det ska inte hända, inte någonsin, inte hemma och inte borta. Detta laget som har roterat ännu mer än MFF från tidigare matcher gör en bra match men det är snarare MFF som är så tvärusla att Varberg får möjlighet att vara bra. Detta är tredje omgången av 30, det finns tid att fixa detta men det var en sådan match som förstörde säsongen förra året (1-1 hemma mot Sirius) och om guldstriden blir tajt så behövs varje poäng. Men det lär knappast bli en guldstrid med detta spelet och när spelarna inte verkar vilja vinna. 

Försvaret 

Anel i all ära, Nielsen var helt ok och Safari var stel och ringrostig. Två som däremot behöver se sig i spegeln är Eric Larsson och Bonke Innocent. Vilka usla insatser från båda och de är tillsammans med AC en stor anledning till poängtappet i den här matchen. Larsson har bara varit dålig, Bonke har inte rätt fokus. Ett försvar på två mittbackar som Nielsen och Anel behöver stabilitet för att kunna röra sig framåt, inte en högerback och en mittfältare som inte sätter en fot rätt i dagsläget. 

Coachningen 

Jag är tveksam till Jon Dahl Thomasson. Samtidigt kan jag inte se hur han skulle kunna göra saker annorlunda då samtliga insläppta mål har varit stora enskilda missar från spelarna och knappast en effekt av ett spelsätt som vi ärligt talat inte fått en chans. Han får inte hjälp av sin lagkapten i den här matchen heller och fotboll kan vara så enkelt att spelarna faktiskt har ett större ansvar. 

Varberg

Det är skönt att höra Jocke Persson på bänken för fy attans vad har bred skånska. Han verkar också vara en oerhört duktig tränare. Först ta upp Varberg och sen mer eller mindre koka sopa på spik och göra det till en kanonrätt som överraskat i allsvenskan. Malmö gör Varberg bra men det är inget dåligt fotbollslag och fler lag än Malmö kommer få problem med Varberg.


Det var inte mycket bra idag, förlåt för den bittra tonen men just nu känns det riktigt uselt.  

 

Kalle Dahlberg2020-06-21 16:21:39
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?