Fem Snabba: Malmö FF - Varbergs BoIS - Tre krampaktiga poäng
Tre poäng men inte mycket mer.

Fem Snabba: Malmö FF - Varbergs BoIS - Tre krampaktiga poäng

Det var fult och det var dåligt, men MFF knep tre poäng i den tidiga måstematchen mot Varberg.


Första halvlek
MFF började ganska bra och 1-0-målet upplevdes som rättvist. Därefter hände... absolut ingenting. Det verkar ha kommit som en chock att Varberg spelade cyniskt och satsade på omställningar och fasta situationer. MFF stod nämligen fullständigt handfallna inför faktumet att de förväntades driva tempo och föra matchen. Ingenting fungerade och förhoppat bärande spelare som Christiansen, Toivonen och Colak lös fullständigt med sin frånvaro.

Kvitteringen kom rättvist och oavgjort i paus var till slut faktiskt ganska smickrande för vår del.

Andra halvlek
Inte såg det vidare mycket bättre ut i inledningen av andra halvlek, snarare kändes det som om att de missriktade passningarna och felbesluten blev ÄNNU fler. Det kändes ganska hopplöst.

Men sen hände något.

Vagic kom in för Rakip och balansen blev omgående bättre. De för dagen ganska misslyckade Birmancevic och Nalic fick lämna plats åt rutinerade herrar Berget och Rieks, som kom in och ville visa att dagens petningar inte skulle behöva upprepas. 2-1 kom efter ett inkast (Nähä?!) och en viss spelmässig bättring de föregående minuterna och Rieks snygga 3-1 kom som en följd en viss tids dominans. Bra, klart och färdigt så? Icke då.

Fortsatta defensiva brister 
Det läcker bakåt i Malmö FF. Det är bara att konstatera. Nio insläppta på fem matcher, varav två av dessa är mot Östersund och Varberg, är långt ifrån godkänt. Vi har inte hållit nollan sedan Peter Abelsson styrde Tom Prahls fyrbackslinje och Johan Dahlins pondus är hopplöst saknad. Defensiva fasta är livsfarliga varje gång.

Något måste göras och något måste göras nu. Så här kan det inte vara, då kommer det aldrig att bli guld. Skärpning, tamigfan. 

Vagic inhopp
Jag ska bespara er superlativer och övertolkningar, men jag tycker att mycket blev bättre efter att Pavle Vagic ersatte Erdal Rakip idag. Balansen på mitten framförallt (vilket också gjorde AC mycket bättre) och jag tycker att Pavle visar upp ett lugn både i sinnet och tekniken som är spännande för framtiden. Jag tycker att Oscar Lewicki än så länge bör vara given när han är frisk och att Bonke Innocent inlett säsongen bra, men Pavle förtjänar ett större förtroende hädanefter. Känslan är att den pågen kommer att bli viktig för oss en vacker dag, kanske fortare än vi anar. 

Tre poäng
Det var absolut inte vackert, det var sannerligen inte bra, men tre poäng är som bekant tre poäng alldeles oavsett hur det ser ut. Vi är uppenbart inte i form, men en seger av den här typen kan göra oerhört mycket gott för fortsättningen.

På torsdag väntar AIK på bortaplan i ett tidigt toppmöte. En förbättrad prestation lär krävas för tre poäng även då. 

Carl Angerborn2021-05-09 19:45:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?