Fem snabba MFF-Chelsea
Grymt kul att se Nanasi i startelvan idag

Fem snabba MFF-Chelsea

Tröts förlust är jag glad och stolt som MFF:are idag


Klassen på motståndet
Även om de saknade en delspelare och kanske inte höll samma intensitet som i förra mötet så är det ändå ett grymt lag vi möter. Ibland kan det se ut som att det går lite långsamt och vi har bra täckning på alla spelare. Men så blixtrar det till, en väldig tempoökning och så vips har de skapat en målchans ur vad som såg ut att vara ingenting. Minsta misstag så hugger de direkt. Ja, jag kan hålla med om att det på ett sätt är roligare matcher i Europa League och mer nerv där vi har större chans. Men samtidigt, en dag som denna då vi står upp bra är det riktigt kul att se MFF mot ett toppmotstånd. 

Vilken resa han gör 
För någon vecka sedan spelade han mot Chelsea i Youth League. Nu var han med i startelvan i A-laget, 19-åringen Sebastian Nanasi. Och gick verkligen inte in med någon extra respekt. Jobbade, slet och inblandad i några halvchanser. Väger lite lätt i vissa situationer men väger upp det med en grym speluppfattning och teknik. Mina moderskänslor vaknar till liv när jag ser honom i intervjuer - han ut ser som en glad liten påg som verkligen njuter av fotbollslivet. Han lär få en hel del med sig för framtiden av att få möta sånt här motstånd. 

Dahlin– en sån trygghet som sista utpost.
Han fick göra flera svettiga räddningar idag vår Johan och utan honom hade siffrorna nog kunnat rinna iväg. Det måste vara grymt tryggt för utespelarna att veta att de har honom bakom sig. Sen misstänker jag ju ändå att han är sur just nu. Han släppte ju in ett mål och vi förlorade.

Riktigt bra ljudkuliss  - som kunde varit ännu bättre
Det var bra tryck redan från matchens inledning. Inte ens röststarke Fedel klarade av att göra sig hörd under de defensiva fasta. Ståplats hördes bra hela matchen men oj vilken skillnad det är när sången börjar komma även från sektionerna runtomkring. Det räcker att det sprids till ett par sektioner extra så blir ljudkulissen mångfalt bättre. Det kan låta självklart och visst har jag märkt det även när jag varit på min plats på 27:an men inte alls på samma sätt som idag. Och när växelsångerna går och stora delar av publiken deltar – då är det rysningar.

Vilja, tro och stolthet
Idag kan väl inte den mest grinige medierepresentant påstå att MFF-spelarna inte hade viljan att vara där och att man inte trodde på sig själva. Så grymt bra spelarna stod upp för varandra, för laget, för oss. Förlust eller ej, idag var jag grymt stolt som MFF:are.
 

Åsa Flykt2021-11-02 20:50:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?