Fem snabba MFF - Degerfors 3-0: Enkelt

Lurade på straff men det blev en rätt komfortabel eftermiddag på Stadion.

Rotation
Jon Dahl Tomasson fortsatte rotera för att vila spelare till Europakvalet och det gjorde att vi startade med spelare som Colak, Lewicki, Berget och AC - På bänken. Flera spelare fick chansen att visa upp sig således och med en klar seger med 3-0 får man säga att det var mycket lyckosamt.
Noterbart är också att egna produkten Noah Eile gjorde ett inhopp och allsvensk debut.
Martin Olsson gjorde inte debut i Allsvenskan men väl i himmelsblått. Stark insats därifrån.

Knackigt inledningsvis
Första halvleken var knappast något man skriver hem om. Det var långsamt, fantasilöst och det såg faktiskt inte riktigt ut som om spelarna var på match. Det såg ut som en träning.
Precis i slutet av halvleken blixtrade det emellertid till....

Frisparkar
1-0 kom nämligen precis före paus och mig veterligen var det första frisparksmålet i Allsvenskan sen 2017 (Jag kan missa något här nu i minnet). Veljko Birmancevic fick frispark och slog den själv bredvid muren och in med stolproten. Ett mycket fint och lurigt skott av "Birma" i ett läge som annars var Martin Olssons. Inget fantastiskt målvaktsarbete kanske, men vi är rätt nöjda med det.

I slutet av matchen kom sen ytterligare ett mål på frispark. Inbytte Anders Christiansen la upp bollen och satte den magnifikt i bortre krysset. Båda skotten satt i målvaktens hörna, men det här målet kan inte målvakten direkt lastas för. Ett vansinnigt vackert mål.

Abubakari
När Colak behövde vila fick Malik Abubakari chansen från start igen och han gjorde en riktigt bra insats. Stark som en oxe och rätt flink med fötterna. Mål gjorde han också. En misslyckad cykelspark följdes upp av att han tog emot, hade några bolltouch innan han tryckte in bollen efter knappa 70 minuter.

Vi vann igen!
Efter två matcher utan seger kom i dag en viktig seger. Första halvlek var inte speciellt bra men i andra halvlek är vi helt enkelt klart bättre.