Fem snabba MFF- Elfsborg
Ännu en bra match av Marko Johansson

Fem snabba MFF- Elfsborg

Lite slarvigt, lite segt och surt poängtapp.

Trevlig ny trend 
Numera går det inte att glida in i TV-soffan nån minut sent om man följer Malmö FF och alla kommande motståndare bör vara på tårna. Först gjorde Berget mål efter 22 sekunder i EL-kvalet, sen följde Anna Hellsten upp i gårdagens premiär med att sätta dit bollen efter 27 sekunder. Och så idag sätter AC ettan lika snabbt i toppmötet med Elfsborg. Bara att slå fast att den nya trenden för MFF är att göra mål efter mindre än en halv minut. 

För mycket slarv
Första halvek beskrevs i TV-studion som helt fantastisk och väldigt välspelad. Och visst skapades det mycket chanser åt båda håll men jag tyckte nog att det delvis berodde på alldeles för mycket slarv i passningsspelet. Dessutom lämnade MFF alldeles för stora luckor mellan mittfält och försvar och Elfsborg fick hjälp på traven att göra det de är bäst på. 

Sega ben men få byten
Vi ställde upp med samma startelva som i torsdags och det har varit ett tätt matchande. Nog syntes det i benen hos en hel del MFF:are? Tyckte det såg segt ut andra halvlek i första halvlek och även en del i andra. Jag är väldigt förvånad att JDT inte tog fler chanser att få in pigga ben för att skapa fler och skarpare chanser framåt.  

Sur, men kanske ändå rättvis poängförlust
Jag tror att om man tittar sansat och objektivt på matchen så var det kanske rättvist med en poäng. MFF var bättre i andra, med det närmast i minne är det lätt att känna att man bort vunnit. Men Elfsborg kändes lite farligare än vi i första. Samtidigt, det är alltid, alltid en besvikelse att tappa poäng hemma. Men just nu är rubriken kanske, om jag är riktigt ärlig, mest ett försök att inte vara alltför enögd. För det känns riktigt, riktigt surt. Vi ska ju liksom inte tappa poäng på hemmaplan, toppmöte eller ej. 

Marko växer
Första matcherna Marko kom in och täckte upp för skadade Johan Dahlin tyckte jag han kändes skakig, det kändes inte alls tryggt med honom som vår sista utpost. Men sakta men säkert har han vuxit och de två senaste matcherna har han varit riktigt bra. Ska Johan blir rejält utmanad på målvaktspositionen redan i år? Vet inte men det känns skönt att vi äntligen har ett bra alternativ på målvaktsposten. 

Åsa Flykt2020-08-30 19:40:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?