Fem Snabba MFF - FC Krasnodar

Fem Snabba MFF - FC Krasnodar

2 - 0 till ryssen efter en förstahalvlek med två ansikten följt av en alltigenom bättre andra halvlek.

1. Krasnodar är ett klasslag som spelar med hög intensitet och kvalitet rakt igenom. Sett till detta är resultatet såväl som spelet helt ok. 

2. Kvalitetsskillnaden lagen emellan blev tydlig i takt med att Krasnodar demonstrerade sin förmåga att spela sig ur vår press samtidigt som de stressade våra defensiva pjäser till misstag. Malmö stod upp väl de första tjugo minuterna men halvlekens resterande tjugofem blev svagare då laget tröttnade och fick svårt att hålla upp ett eget spel. Vad som däremot inte ska behöva vara så stor skillnad lagen emellan är de fasta situationerna. Farligt bakåt och i de flesta fall impotent framåt. Detta är områden MFF behöver bli bättre på om föreningen ska ta nästa steg. Alltfler mål görs på fasta situationer, låt oss agera därefter. En quick fix är att konkurrensutsätta AC som frisparksskytt såväl som hörnläggare från båda sidorna. 

3.I en svår match mot tufft motstånd vill jag se ett MFF som kan förlita sig till de bästa, mer erfarna spelarna. Detta blir inte fallet idag. Dagens bästa spelare är istället flera av de yngre såväl som inhoppande spelarna av vilka framförallt Hugo Larsson, Nalic och Nanasi utmärker sig. Nanasi har att jobba på i defensiven men spelar återigen klokt och visar att han står upp väl även mot starkt motstånd. Hugo Larsson och Nalic gör pigga inhopp och vill verkligen något med sitt spel. De stod båda för effektiva och energivande inhopp vilket var precis vad som laget behövde. 

4. När Lewicki är skadad spelar Erdal. Idag skadar sig Erdal varpå Peña byts in. Trestegsraketen i kvalitetstapp på det defensiva centrala mittfältet gestaltas idag oerhört väl genom nämnde Peña som gör det enkla svårt och tappar boll vilket leder till 0-1 och därefter, vis av erfarenheten, gör exakt samma sak tre, fyra gånger till. Ett annat problem är att förutan Lewicki blir vi väldigt ofta passiva då motståndarna får bra skottläge. Detta märks framförallt då vi spelar 3-5-2 (eftersom det inte blir uppenbart vilken av mittbackarna som ska fram och stressa skytten) så som mot Sirius borta och Häcken hemma, bland annat. Såvida MFF inte är helt säkra på att Lewicki kommer att spela fler minuter i år än vad han gjorde under det föregående anser jag att detta är den position vilken föreningen bör fokusera först gällande förstärkningar.

5. ..och därefter nummer nio-rollen. Dagens match mot kvalificerat ryskt motstånd vilka är mer i fas med sin säsong är svår att spela för samtliga av våra spelare, kanske främst så för våra anfallare givet matchens defensiva natur. Av den anledningen är det svårt att vara alltför kritisk men vi kan konstatera att Abubakari troligen inte stärkte sina aktier som striker hos Milos och att Birma kanske inte fullt ut har vad som krävs i form av den killer instinkt man behöver som nia på den här nivån. Givet det tuffa matchandet som väntar tror jag att laget är i behov av en klassvärvning även längst fram i banan. 

Jon Nordströmjon.nordstrom@gmail.comjonan822022-02-12 13:31:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?