Fem snabba MFF-HJK
Fin målpass och mycket bollvinster av Bonke idag

Fem snabba MFF-HJK

Seger, poäng av Bonke - det är inte illa.

Misstag och slarv i första
MFF inledde ganska bra, med hög intensitet. Men efter hand så började passningsspelet gå långsammare och framför allt kom väldigt väldigt mycket felpass. Ett tag kändes det som att varje gång vi vann tillbaks bollen så spelade vi den rakt i gapet på en rosaklädd.

I grevens tid
Med bara sekunder kvar tilläggstiden i första spelade Bonke fram Colak mycket snyggt. Och Colak, ja han gjorde det som Colak gör nu för tiden – det vill säga mål.

Bonke i poängprotokollet     
Om jag tolkar statistiken på Transfemarkt rätt så var detta Bonkes första poäng i MFF-tröjan. Oavsett om det stämmer eller inte så kan vi väl vara överens om att det är väldigt sällsynt. Men det var inte bara den målgivande passningen som var fin, framför allt i första hade Bone också många fina bollvinster och spelade hårt men utan att de dumdristigheter han brukar gör åtminstone nån av i varje match.

AC sköt och publiken skrek in 2-1
AC tog gott om tid på sig vid frisparken i 75:e minuten. På läktaren ökade trycket i växelsången mer och mer och det kändes som att vi hade betydligt fler än 5324 på plats. Det var ett sånt där tillfälle då det känns som att publiken verkligen försöker lyfta fram laget. Och som tack fick dom kulminera i ett härligt målvrål.

Malmöpågen fick sin hyllning
Även om han spenderade hela matchen på läktaren så kan jag inte låta bli att ha med Markus Halsti på listan. Jag hade verkligen unnat honom att få någon minut på plan. Men han fick i alla fall applåder vid spelarpresentationen innan match, såg ut att få uppskattning från publiken där han värmde upp. Och så, när Malmöspelarna hyllats färdigt så kom den, hans sång, och den ville liksom aldrig sluta. Han såg lite generad ut, men också rörd och jag är säker på att detta verkligen värmde hans hjärta.
 

Åsa Flykt2021-07-21 21:15:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?