Fem snabba MFF- Mjällby IF
Vår ståplatsläktare tom på publik men många fina banderoller.

Fem snabba MFF- Mjällby IF

Fem snabba från en premiär som rent upplevelsemässigt måste vara bland det underligaste jag varit med om under mina 40 år på läktaren.

Tomt och tyst
 En rätt så självklar punkt på listan har såklart de tomma läktarna. Det var en enormt märklig upplevelse att komma in på en nästan helt tom Stadion med bara en kvart kvar till matchstart. Att höra varenda kommentar från innerplan. Ett tag, just innan den tysta minuten annonserades var det redan knäpptyst på läktaren, en del hade börjat resa sig och det fanns en viss osäkerhet kring om den redan hade börjat . Som MFF:s Sandra sa: Man är ju nästan rädd för att andas för högt. Hela upplevelsen och inramningen var skum, men jag undrar om inte det allra konstigaste var när MFF:s laguppställning lästes upp. Utan publiken som vrålar efternamnen blev det enormt tamt och lät nästan lite fånigt. 

Hymnen
När jag läste att MFF bad supportrarna att skicka in filmer på sig själv sjungades hymnen var jag skeptisk, jag trodde att det mest skulle kännas konstlat att spela upp enskilda supportrar som sjöng när man är van vid en maffig läktarsång. Men jag ändrade mig i samma sekund som det första klippet visades med en ensam liten parvel som sjöng "Å vi älskar Malmö FF". Sen satt jag, och flera med mig, med ett stort leende på läpparna medan det byggdes på med fler och fler supportrar och sen till slut gick över i den mer pampiga versionen med malmö operakör. Mycket fint gjort! 

Gott snack
Med tomma läktare kunde man höra väldigt mycket av det som sades på plan vilket i och för sig är ganska roligt. En del spelare hade jag vätat mig att höra mycket av, som AC, Johan och Guille. Men en som också hördes väldigt mycket var Lasse Nielsen. Han inte bara styrde backlinjen i försvarsspelet, han var också väldigt pådrivande på både backar och mittfältare i uppbyggnadsfasen av anfallen och styrde hur uppspelen skulle gå. 

Intensiv start på andra gav resultat
Båda lagen kom ut till andra med hög intensitet och det var farliga chanser åt båda håll innan AC till slut satte dit ettan i 50 minuten. Otroligt skönt att få till ett mål direkt efter paus, det lugnade nerverna lite i alla fall hos mig. 

Premiärvinst! 
Visst satt inte spelet fullt ut i alla lägen, men det är väl kanske inte att vänta i en premiär. Oavsett hur mycket man tror på laget, hur bred trupp vi har, hur mycket vi borde vinna över en nykomling, så är det alltid nervöst när säsongen startar, i synnerhet nu när man inte haft en möjlighet att se laget på träning eller träningsmatcher. Därför känns det enormt skönt att inleda med en seger. 

 

Åsa Flykt2020-06-15 21:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?